Poznati sportista imao saobraćajku, lekari mu se bore za život

od strane | sep 12, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Belgijski biciklista Nejtan van Hojdonk (27) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u svojoj zemlji.

Nezgoda se dogodila danas na severu Belgije, kada je Van Hojdonk izgubio kontrolu nad automobilom nakon što mu je pozlilo tokom vožnje. On je tom prilikom udario u drugo vozilo usred raskrsnice.

Biciklista je tom prilikom zadobio teške povrede i hitno je prebačen u bolnicu, a prema poslednjim informacijama nalazi se u životnoj opasnosti. Takođe, sa Van Hojdonkom je u automobilu bila i njegova trudna supruga, koja prema prvim informacijama na sreću nije teško povređena. 

Njegova ekipa Džambo-Visma nije mogla da potvrdi u kakvom je stanju 27-godišnji biciklista.
– Možemo da potvrdimo da je ranije danas našem biciklisti Nejtanu van Hojdonku pozlilo dok je upravljao svojim automobilom, što je dovelo do saobraćajne nesreće. Odmah je odveden u bolnicu gde je dobio pravu negu. Ne možemo da potvrdimo glasine da je u kritičnom stanju, on je i dalje na pregledima – navela je ekipa Džambo-Visma.

Van Hojdonk je 2021. godine prešao u Džambo-Vismu i jedan je od najvažnijih vozača ekipe. Pomogao je Dancu Jonasu Vingegoru u pobedama na Tur de Fransu, a bio je podrška i Belgijancu Vautu van Artu u pobedi u trci u Velikoj Britaniji prošle nedelje. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs