Podizao tuđ novac sa karticama, pa ih trošio na kocku: Uhapšen muškarac u Beogradu

od strane | okt 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Muškarac P. R. (32) uhapšen je u Beogradu zbog postojanja sumnje da je izvršio više krivičnih dela falsifikovanje i i zloupotreba platnih kartica.

On se sumnjiči da je tokom avgusta, septembra i oktobra ove godine u Beogradu, u filijalama pojedinih banaka, razgovarao sa klijentima i navodio ih da mu pokažu svoju platnu kraticu, ili je, koristeći nepažnju klijenata koji su u rukama držali platne kartice, zapisivao ili fotografisao podatke u vidu broja platne kartice ili sigurnosnog koda.

Potom je, kako se sumnja, pribavljene podatke koristio da bi prebacio novac sa računa oštećenih klijenata na svoje naloge u kladionicama.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Kako se sumnja, P. R. je na ovaj način oštetio fizička lica za više od 450.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija poziva građane koji su oštećeni na ovaj ili sličan način da se jave policijskim službenicima Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata UKP-a Policijske uprave za grad Beograd (Bulevar despota Stefana 107, ulaz 3).

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Srbija

Srbija

Jedan od najstarijih Aleksinčana proslavio 101. rođendan! Ovo je njegova tajna! (FOTO)

Dobrivoje Živanović, jedan od najstarijih stanovnika aleksinačke opštine, napunio je minule nedelje 101. godinu. Živanović je rođen 1922. godine, ali u njegovim ličnim dokumentima se navode dva različita datuma – u ličnoj karti 6. oktobar, a u zdravstvenoj knjižici 5. oktobar. Deda Dobrivoje, kako ga svi zovu, kaže da bi trebalo da se ta greška ispravi i upiše jedan datum, a njemu je svejedno koji će biti. Važno je samo, dodaje, da je tačna godina rođenja, a to jeste 1922. godina.

Opširnije

Izvor: Informer.rs