Počelo je! Udarno naređenje Putina: Pređite u napad! Kreće ofanziva nezamislivih razmera, Rusija menja taktiku

od strane | mar 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o odustajanju od strategije aktivne odbrane ukazuje na skori prodor ruske vojske, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris u intervjuu za Jutjub kanal Duran.

Putin je ranije, na sastanku sa predstavnicima svog izbornog štaba, rekao da ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni Specijalne vojne operacije i da postepeno napušta aktivnu odbranu u korist ofanzive. Ruske oružane snage imaju punu kontrolu nad inicijativom u Ukrajini, istakao je predsednik Rusije.

– Biće još gore jer je Putin  rekao da se ruska vojska udaljava od aktivne odbrane. Izgleda da se pomeraju na ofanzivniju poziciju – primetio je analitičar.

Kako navodi Merkuris, u protekla 24 sata počelo je da se pojavljuje sve više novih izveštaja koji ukazuju na napredovanje ruske vojske u Ukrajini. Ekspert je naveo oblasti u centralnom delu Donbasa kao ključnu oblast postepene ofanzive Rusije.

– Mislim da već možemo da kažemo da smo blizu prodora Rusije na mnogim mestima – zaključio je britanski stručnjak.

U sredu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

sledeća vest

Izbori 2024

Uživo

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Opširnije

Izvor: Informer.rs