Patrijarh Porfirije izrazio saučešće ruskom narodu povodom terorističkog napada u Moskvi

od strane | mar 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Srpski patrijarh Porfirije izrazio je večeras saučešće povodom terorističkog napada u Moskvi i poručio da je Srpska pravoslavna crkva ujedinjena sa ruskim narodom u bolu i molitvi za postradale.

– Noćas je vascela Srpska pravoslavna crkva, sveštenstvo, monaštvo i sav verni narod ujedinjen sa Vama i našom ruskom braćom i sestrama u bolu i molitvi Spasitelju za nevino postradale u užasnom terorističkom napadu u Moskvi. Molimo se Gospodu da ranjenima i povređenima podari isceljenje, a unesrećenim porodicama snagu da kao svetinju čuvaju spomen na postradale.

Gospod neka ovu nedužno postradalu decu primi u rajsko naselje. Večan spomen! – navodi se u saopštenju SPC.

Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je u terorističkom napadu u Krokus siti holu u Krasnogorsku u predgrađu Moskve, poginulo je najmanje 40 ljudi, a 145 je povređeno. 

sledeća vest

Izbori 2024

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Opširnije

Izvor: Informer.rs