Pale maske! Vladari iz senke skovali jeziv plan za Ukrajinu: Kijev čeka specijalan zadatak na proleće

od strane | avg 13, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vojni lideri, razočarani neuspehom ofanzive, već se bore sa pitanjem šta se može postići u narednih nekoliko meseci

Zapadni političari počeli su da spekulišu o pripremi Kijeva za moguću ofanzivu sledećeg proleća, piše „Volstrit džornal“.

Kako navodi američki medij, pozivajući se na izvore iz diplomatskog kora, zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja nadaju se da će letnja ofanziva Ukrajine biti uspešna i pomoći da se Rusija natera na pregovore do ove zime.

Šanse da će se to sada dogodi su male, kažu diplomate.

Vojni stratezi i političari na Zapadu navodno su već počeli da razmišljaju o mogućoj ukrajinskoj ofanzivi u proleće 2024. godine.

Vojni lideri, razočarani neuspehom ofanzive, već se bore sa pitanjem šta se može postići u narednih nekoliko meseci i kako se pripremiti za produženi sukob. Čak i ako Zapad ostane odlučan u podršci Kijevu, sat otkuca jer Kijev  troši municiju, ljudstvo i izdržljivost.

Cilj Kijeva je da dokaže građanima Ukrajine i narodu u Berlinu, Vašingtonu i drugim mestima, da podrška nije uzaludna i da je neophodno da se nastavi, dodaje američki medij.

Ukrajinska ofanziva počela je 4. juna na južno-donjeckom, bahmutskom i zaporoškom pravcu. Komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala je u borbu dobro obučene brigade, naoružane mahom zapadnom tehnikom.

Veliki problem za Ukrajince predstavljaju minska polja čija je veličina premašila očekivanja, kao i dobro ukopani ruski položaji.

Ministarstvo odbrane Rusije je 4. avgusta izvestilo da je Kijev izgubio više od 43.000 ljudi i preko 4.900 komada oružja od početka ofanzive.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs