Opozicija svoje delovanje bazira na mržnji prema jednom čoveku

od strane | avg 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Aleksandar Jovanović Ćuta, šef Ekološkog ustanka i jedan od organizatora takozvanih ‘protesta protiv nasilja’, poručio je da glavni cilj opozicije treba da bude rušenje predsednika države Aleksandra Vučića i da treba zaboraviti borbu protiv nasilja, pitanje Kosova i Metohije i pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji!

Jovanović je istakao da ‘rušenje Vučića’ mora biti prioritet i da u tome treba da učestvuju svi koji sebe smatraju opozicijom, bez obzira na to kakve političke programe imaju i da li su u dobrim odnosima sa drugim ljudima iz opozicije. Prema njegovim rečima, svako ko neće da učestvuje u rušenju vlasti nije prava opozicija.

Kuso i repato

Jovanović je ovaj svoj plan objavio gostujući u emisiji ‘Bez ustručavanja’, potvrđujući da opozicione hejtere uopšte ne interesuju ni država ni narod, već samo lični interesi i nasilni dolazak na vlast.

Svi što sebe smatraju opozicijom, ako im je zaista osnovni cilj da ruše vlast, dobrodošli su u koaliciju. Mene mnogo ne zanima da li je Boško Obradović dobar sa Draganom Đilasom i obrnuto, to mene ne interesuje… To ne treba da bude prioritet, već rušenje Vučića! Ko god hoće da ruši Vučića, biće na toj bini narednih protesta. Ne zanima me ko je sa kim kakav, da li je neko levo ili desno… – rekao je Ćuta, dodajući da Kosovo i Metohija i pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji uopšte nisu važni.

Foto: Zoran Sinko

 

– Izbori u Beogradu imaju nekakvu prednost, a to je da su rasterećeni nekakve ideologije. Na izborima u Beogradu nisu tema ni Kosovo, ni sankcije Rusiji, to je priča ko će upravljati Beogradom. U koaliciju je dobrodošao svako ko hoće da ruši Vučića – istakao je Jovanović.

MARIJAN RISTIČEVIĆ
POSLANIK SNS

Ćuta je pozvao kuso i repato na ujedinjenje. Da bi oborili predsednika Srbije, treba da ispune niz Ustavom i zakonom predviđenih uslova. Mene podsećaju na zeleno-žute komuniste, koji pozivaju na revolucionarno rušenje vlasti. Spolja su ukapirali da nam ne mogu naškoditi ako ne nađu nekog da im pomogne iznutra. A Ćuta i ostali se uporno nude.

Prema njegovim rečima, ovo je i test ko je zapravo opozicija, a ko ne, jer svako ko misli da je Bratislav Gašić dobar ministar nije opozicija. Time je aludirao na lidera DSS Miloša Jovanovića.

Izvinite, gospodine Miloše Jovanoviću, vi niste bili za to da se smeni Gašić. On za mene nije opozicija. Njemu je Gašić dobar, onda mu nije mesto sa nama jer on nije za smenu ove vlasti. Svi ostali su glasali za smenu Gašića. ‘Ajde da se ne foliramo… Hoćemo li mi da rušimo Vučića ili nećemo?! Ko hoće, staviće sve na stranu i staće na tu binu! – kazao je Jovanović.

Komentarišući ove navode, analitičar Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Jovanović suštinski potvrdio da je glavni cilj opozicije rušenje sadašnje vlasti, ali bez određenog plana i programa.

Suština svega je da Ćuta, kao i većina opozicionih lidera, za jedini cilj ima rušenje Aleksandra Vučića. A kada su u pitanju ključni, gorući problemi, kao što je na primer pitanje Kosova i Metohije ili odnos Zapada prema Republici Srpskoj, oni ne da na to nemaju odgovore, već apsolutno o tome i ne razmišljaju. Suštinski nemaju ni plan, ni program, ni ideje. Ćuta je samo potvrdio da opozicija svoje delovanje bazira na mržnji prema jednom čoveku, a taj čovek je predsednik Vučić – ističe Graovac.

Foto: printscreen

 

Ogoljena istina

Ivana Vučićević, direktorka i glavna urednica Studija B, ocenjuje da su sve maske konačno pale i da je potvrđeno sve ono što smo odavno znali.

Foto: printscreen

 

Svakom građaninu bilo je jasno sve još od početka ‘protesta protiv nasilja’, a to su sada priznali i sami organizatori demonstracija: cilj je rušenje Vučića. Na ovakav zahtev opozicija svakako ima pravo, ali korišćenje najveće tragedije u Srbiji, kakvo je masovno ubistvo u ‘Ribnikaru’, da pokrenu proteste jeste najveća sramota sa kojom će Ćuta, Marinika, Lutovac i ostali morati da žive do kraja života. Zloupotreba tragedije i manipulacija građanima, kao i napad na roditelje kakav je izvršila Marinika rekavši da ‘niko nema tapiju na bol’ zauvek će ostati zabeleženi crnim slovima u istoriji Srbije. Naš narod kaže: kako seješ, tako i žanješ. Ovi opozicioni pozivi na rušenje Vučića završiće se bez uspeha – zaključuje Vučićevićeva.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs