Odlične vesti za Ruse! Putin sazvao hitan sastanak i dao jasno naređenje: „Moramo više…“

od strane | sep 27, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Rusije Vladimir Putin započeo je sastanak sa predstavnicima vlade temom cena benzina o čemu je, kako ističe, odvojeno razgovarao o ovome sa potpredsednikom vlade Aleksandrom Novakom i sa premijerom Mihailom Mišustinom ranije.

– Situacije sa cenama goriva u regionima je povezana pre svega sa radom u oblasti poljoprivrede – ističe predsednik Putin.

U Rusiji su preduzete mere za gorivo, međutim, cene benzina rastu, a potrošačima su potrebni rezultati, istakao je Putin i predložio da se na taj problem obrati više pažnje.

– Moramo bliže da sarađujemo sa naftnim kompanijama, kako bi one razumele svoju odgovornost – predložio je.

Sa druge strane, Aleksandar Novak tvrdi da se situacija sa cenama na domaćem tržištu goriva stabilizuje i da će odluke o dugoročnim dodatnim merama biti donete u bliskoj budućnosti.

– Na ograničenja koje nam uvede pojedine zapadne zemlje možemo da odgovorimo na više načina, a jedan od njih je više slobode za naše građane – istakao je Putin i naglasio da je skraćen rok kojim se građanima Rusije pružaju određene usluge.

Putin je istakao da se nekoliko puta skratio rok kojim se izdaju različite licence i dokumenata kroz portal koji pruža državne usluge „Gosulugi“ u poslednjih par godina.

Jedna od glavnih tema sastanka je i implementacija programa društveno-ekonomskog razvoja Kalinjingradske oblasti. A razgovaraju i o drugim aktuelnim pitanjima, uključujući situaciju sa cenama goriva i njegovom dostupnošću u regionima, kako je istakao Putin na samom početku sastanka.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Sport

Crvena zvezda

Lalatović i Nađ: Evo kome više odgovara odlaganje derbija

Crvenoj zvezdi je dobro došlo odlaganje večitog derbija, jer je u rezultatskoj krizi, ocenjuje bivši kapiten i trener crveno-belih Nenad Lalatović. Sa njim je delimično saglasan i pomoćnik u stručnom štabu Partizana Albert Nađ, koji kaže da je derbi mogao da bude odložen za dan ili dva, a ne za početak decembra.

Crvena zvezda

Jago dos Santos za Informer: Došao sam da ostvarim san!

Želja mi je bila da jednom u životu odigram srpski derbi, poručio je Jago Dos Santos (24)! Bivši plejmejker Ulma će priliku za ostvarenje svog sna imati već 26. oktobra, kada Crvena zvezda gostuje Partizanu uoči 5. kola Evrolige, dok će priliku za revanš imati samo četiri dana kasnije, 30. oktobar tokom odigravanja 5. kola Admiral bet ABA lige.

Opširnije

Izvor: Informer.rs