Novinar Nove S ispao smešan, a hteo da ponizi predsednika Srbije

od strane | avg 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Konferenciju predsednika Srbije Aleksandra Vučić i premijerke Ane Brnabić u utorak popodne, na kojoj su iznete krucijalne informacije u vezi sa projektom „Ekspo 2027“, obeležio je i pokušaj propagandiste Dragana Šolaka Željka Veljkovića da isprovocira šefa države u čemu naravno nije uspeo!

Svi oni koji su pratili konferenciju predsednika Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić mogli su da primete da se novinar Nove S  Željko Veljković, proveo kao bos po trnju i ispao je smešan, jer je pokušao da svojim neprimerenim pitanjem unizi i isprovocira predsednika Srbije. Tajkunski novinar prvo je upitao predsednika Vučića da li će neko snositi odgovornost za smrt u Bačkoj Palanci nakon oluje, a nakon čega mu je predsednik Srbije odgovorio da on jeste superćelijsko čudo, jer uvek lako počisti Šolakove marionete i zahvalio se na velikom nepoštovanju koje pokazuju novinari Nove S. 

Komentarišući ispad novinara Nove S na konferenciji za novinare, Vladimir Radomirović, glavni i odgovorni urednik portala „Pištaljka“ kaže da novinari tajkuna Dragana Šolaka po svaku cenu od sebe žele da naprave vest i da budu zapaženi u medijima.

Novinari Junajted grupe po svaku cenu od sebe žele da naprave vest. Verujem da im u tome ne treba udovoljavati, ali isto tako verujem da je dobro što Aleksandar Vučić odgovara na sva pitanja novinara, pa i ovakva – ističe Radomirović.

Foto: Miloš Rafailović

 

 Predrag Sarapa, novinar televizije Pink, ocenjuje da se u Sloveniji nije vodio ovakav lov na veštice na lidere te države kao što se to radi u Srbiji i prema predsedniku Vučiću.

Taj čovek ne može da se nazove novinarem. To je neka vrsta dokazivanja svojim poslodavcima i političkim šefovima ili je neka vrsta ideološke komisije, arbitriranja. Imali smo u Sloveniji mrtve i stradale u oluji, a tamo niko nije vređao niti napadao ili optuživao bilo koga, pa ni slovenačku predsednicu ili premijera niti je bilo ko od tamošnjih novinara tražio da se organizuje lov na veštice i ritualno traženje krivca. Jel bi Vučić sada trrebao da bude kriv što je sva ta kiša pala, pa sada imamo veću vlažnost vazduha? To je besprizoran i presmešan pokušaj minimiziranja uloge i značaja države – zaključuje Sarapa.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

MARKO MATIĆ
CENTAR ZA ODGOVORNE
MEDIJE

Ponašanje novinara Nove S predstavlja kontinuitet uređivačke politike tog medija koja se svela na služenje interesima vlasnika Dragana Šolaka. Svi mediji u njegovom vlasništvu predstavljaju puke instrumente za ostvarivanje Šolakovih privatnih interesa i njihov cilj nisu ni objektivno, ni pravovremeno niti tačno informisanje javnosti, ali ni zaštita javnog interesa i opšteg dobra

Foto: Pedja Milosavljević

 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs