Novi udar na Putina! EU rešila da sahrani samu sebe! Ovaj potez će imati posledice neviđenih razmera!

od strane | mar 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Evropska unija namerava da uvede carinu na uvoz žitarica iz Rusije i Belorusije, objavio je Fajnenšel tajms, pozivajući se na izvore.

– Evropska unija se sprema da uvede carine na uvoz žitarica iz Rusije i Belorusije. Očekuje se da će Evropska komisija uvesti carinu od 95 evra po toni narednih dana – navodi se u publikaciji. kaže.

Prema izvorima lista, takav korak će dovesti do povećanja cena za najmanje 50%. Kako je navedeno, carine će biti uvedene i na uljarice i njihove prerađevine.

RIA Novosti je prošle nedelje analizirala rusku i evropsku statistiku i došla do zaključka da je udeo EU u ruskom poljoprivrednom izvozu na kraju 2023. pao ispod sedam odsto. To se dogodilo zbog smanjenja isporuke Rusije za 14% – na 2,9 milijardi dolara. Istovremeno, prodaja ruskih poljoprivrednih proizvoda drugim zemljama je, naprotiv, porasla za 6%, na 40,1 milijardu dolara.

U Evropi, protesti farmera traju već nekoliko godina – prvi se dogodio 2019. u Holandiji u pozadini pooštravanja zelene regulative. U 2023. protesti su se već proširili na druge zemlje, a do kraja godine su zahvatili 12 država. Pored „zelene“ agende, poljoprivrednici protestuju zbog niskih cena svojih proizvoda zbog uvoza ukrajinske robe, skupih đubriva i goriva i nedovoljnog budžetskog finansiranja.

sledeća vest

Izbori 2024

Izbori 2024

I drugog dana sednice nasilje i cirkus opozicije! Miki Aleksić pokušao da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura đilasovaca!

U Skupštini Srbije danas je danas nastavljena rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Opširnije

Izvor: Informer.rs