Novak će imati dodatni motiv! Ju-Es open spremio milione za šampione

od strane | avg 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Čelnici Ju-Es opena objavili su da će ove sezone povećati nagradni fond,

Poslednji teniski grend slem u sezoni spremio je čak 65 miliona dolara za učesnike. To je za pet miliona dolara više u odnosu na prošlu godinu. 

Inače, ovo će biti jubilarna, 50. godišnjica otkako je Ju-Es postao prvi sportski događaj na kojem su teniseri i teniserke plaćeni jednako.

Šampion u singl konkurenciji u Njujorku zaradiće po tri miliona dolara, što je za 15 odsto više nego prošle sezone kada su dobijali po 2,6 miliona.

Srpski teniser Novak Đoković tako će imati dodatni motiv u Njujorku, da pored rekordnog 24. grend slem trofeja juri i rekordnu novčanu nagradu.

Ipak, to je znatno manje nego što je bio slučaj 2019. godine kada su pobednici dobijali čak po 3,9 američkih novčanica.

Vlasnici američkog turnira su se potrudili da i učesnici koji izgube u ranijim rundama budu zadovoljni zaradom. Tako će teniser ili teniserka koja se pojavi u prvom kolu inaksirati 81,500 dolara. 

U poređenju sa ostalim grend slemovima u sezoni, turnir u Njujorku je daleko ispred svih po fondu. Naime, Australijan open i Rolan Garosu su ove godine imali fond od 53 miliona dolara, dok je Vimbldon za nagrade izdvojio 56,5 miliona. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs