Neverovatno otkriće u Australiji! Naučnici nisu mogli da veruju svojim očima (FOTO)

od strane | avg 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Naučnici su identifikovali novu vrstu vodozemaca koji liče na guštere, a koji su živeli na tlu Australije pre otprilike 247 miliona dolara.

Ovim otkrićem je okončana misterija koja je zaokupljala istraživače od 1990-ih godina kada su pronađeni fosilni ostaci nepoznatog stvorenja, prenosi BBC.

Stručnjaci navode da bi otkriće moglo u potpunosti da promeni istoriju „evolucije vodozemaca u Australiji“. Vodozemac mesožder je nekada živeo u slatkovodnim jezerima i potocima u Sidneju.

Ova posebna vrsta pripada porodici „temnospondili“, koji su preživeli dva od pet događaja masovnog izumiranja na Zemlji, uključujući seriju erupcija koje su iskorenile 70 do 80 odsto svih dinosaurusa pre 66 miliona godina.

Paleontolog Lačlan Hart rekao je da ovi nalazi pokazuju da je Australija bila odlično mesto za životinje da evoluiraju i pronađu utočište nakon masovnog izumiranja.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs