Nešto krupno se sprema! Loše vesti za Ukrajinu: Vašington povukao potez koji najavljuje neočekivana preomene!

od strane | mar 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ostavka zamenika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland ukazuje da će SAD uskoro napustiti Ukrajinu, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal „Džadžing fridom“.

– Očigledno je da su Nuland naterali da podnese ostavku. Moguće je da se njen odlazak smatrati signalom o spremnosti administracije da se što je moguće tiše i brže ogradi od katastrofe u Ukrajini u narednih nekoliko meseci – rekao je on.

Prema njegovim rečima, Vašington može da u Ukrajini ponovi vijetnamski scenario, kada su SAD sve ostavile i napustile zemlju. Američki pukovnik je pojasnio da je Rusija sada najjača vojna država u Evropi, tako da Bela kuća nema šanse da je pobedi.

– Svi shvatamo da ćemo otići: nemamo izbora, nemamo vojnu moć da se suprotstavimo Rusima u Ukrajini i nikada to nismo mogli – zaključio je Mekgregor.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je početkom februara u razgovoru sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru prešli 23 hiljade ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Izbori 2024

PROGLAS JE OSINJAK ANTISRBA! Miljanić: Postali su politička deponija, od Marinike do Sulejmana Ugljanina i Dinka Gluhonjića

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejman Ugljanin, saopštio je javnosti da se pridružuje inicijativi ProGlas, čiji su potpisnici, pored ostalih, Dinko Gruhonjić i Aida Ćorović, koji su na festivalu mržnje u Dubrovniku potpirivali versku, nacionalnu i rasnu netrpeljivost, izvrgavali poruzi Srbiju, srpski narod iz Republike Srpske i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Opširnije

Izvor: Informer.rs