Misteriozni stihovi na grobu Prigožina pokrenuli lavinu! (FOTO)

od strane | avg 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Sledbenici ruskog plaćenika Jevgenija Prigožina položili su cveće, poruke, ali i jednu pesmu na grob bivšeg vođe Vagnera u Sankt Peterburgu.

Prigožin je sahranjen u utorak na Porohovskom groblju u rodnom Sankt Peterburgu na maloj ceremoniji kojoj je prisustvovalo 20-30 ljudi. 

Među crvenim ružama i karanfilima kraj drvenog krsta sa natpisom „Prigožin Jevgenij Viktorovič 1961 – 2023“, stoji i uramljena pesma nobelovca Josifa Brodskog „Majka govori Hristu“ štampana na komadu papira. Pesma duboko oslikava bol majke koja se obrača Bogu, ali je na društvenim mrežama odmah pokrenuta polemika zbog stihova „Jesi li moj sin il’ Bog? To jest, mrtav si ili živ?…“, sa aluzijama da Prigožin zapravo nije poginuo u padu aviona i da samim tim tu nije ni sahranjen. 

Ovo su stihovi:

Majka govori Hristu

– Jesi li moj sin ili moj
Bog? Raspet si na krstu.
Kako ću sad domu svom?

Kako ću preko praga,
Ne shvativši šta to bi:
Jesi li moj sin il’ Bog?
To jest, mrtav si ili živ?

Odgovor on joj sprema:
– Mrtav il’ živ da sam,
razlike, ženo, nema.
Bio sin ili Bog, tvoj sam.

Foto: profimedia

 

Porohovsko je „malo i staro groblje“ koje se nalazi u predgrađu na severozapadu Sankt Peterburga. Smrt šefa ruske paravojne grupe potvrđena je u nedelju nakon genetskih analiza tela pronađenih posle pada aviona prošle nedelje.

Nakon „molekularne genetičke ekspertize“ utvrđeno je da identitet desetoro žrtava čija su tela pronađena posle pada aviona „odgovara spisku“ putnika i članova posade, uključujući Prigožina, šefa ruske paravojne grupe Vagner, saopštio je ruski Anketni komitet.

Privatni avion u kojem su bili Prigožin i njegovi bliski saradnici srušio se u sredu kasno popodne u regionu Tver, severozapadno od Moskve. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs