Majka ubice izjavila saučešće Stefanovom ocu! Imala je i jednu molbu

od strane | mar 10, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Majka Vasilija Gačevića (23), koji je sa Markom Daničićem (23), osumnjičen za ubistvo Stefana Savića (23), MMA Borca i osvajača bronzane medalje na svetskom prvenstvu u tom sportu, izjavila je saučešće ocu ubijenog mladića, saznaje Informer.rs.

– Ona je nazvala Stefanovog oca Nenada i rekla mu da joj je žao što je njen sin uradio. Ujedno ga je molila da se neko ne sveti njenim dvema ćerkama. Stefanov otac je prihvatio saučešće i rekao Gačevićevoj majci da se ne plaši, jer su oni nisu porodica koja bi nekom naudila. Ne smatra da je majka kriva za zločin svoig sina – otkriva izvora Informera.

On navodi da su Gačević i Daničić, u noći između 24. i 25. februara ušli u klub na Dorćolu, ali i da je u ubistvo upleteno više osoba.

– Kada su ušli, rekli su Stefanu: „Pi*ko, šta ćemo sad?!“, a on im je odgovorio: „Ja nisam voljan da se bijem, predajem se“. I oni su onda krenuli noževima na njega – kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Gačević i Daničić, uprkos mirnom tonu nesrećnog Stefana, potegli noževe i nasrnuli na MMA borca, koji je ranjen počeo da beži niz Dobračinu ulicu, ali su ga ubice sustigli na raskrsnici sa Dunavskom ulicom, i tamo ga iskasapili i dokrajčili, nakon čega su pobegli i od tada im se gubi svaki trag.

Posle ubistva, ubice su zatim pobegle u stan kod Đerma u vlasništvu Gačevićeve majke. Tamo su se presvukli i ostavili u stanu krvavu odeću, a zatim su pobegli. Gačevićeva majka je kasnije ušla u stan, videla krvavu garderobu i to je odmah prijavila policiji, verovatno strahujući da je ne optuže za saučesništvo u ubistvu. 

Foto: Foto: Printskrin/mup

 

Stefan je sahranjen 27. februara u Boleču, a na sahrani je bilo prisutno hiljadu ljudi.

U svom govoru, sveštenik je rekao da takvu sahranu Boleč ne pamti.

MMA borci: Zaustavili su ga na šampionskom putu

Inače, Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva u MMA od 29. marta do 6. aprila, a srpskim borcima u glavama i srcima tokom mečeva biće ubijeni drugar Stefan. Osvajač bronzane medalje za Srbiju na prošlom Svetskom prvenstvu mučki je ubijen u Beogradu 25. februara.

– On je bio naš ponos i dika, momak za primer u oktagonu, ali i van njega. Trebalo je da bude sa nama i na ovom događaju, koji je veoma važan za naš i srpski sport uopšte, ali neki neljudi su našeg brata zaustavili na šampionskom putu. Nema sumnje da će svaki borac koji na srcu nosi crveno-plavo-belu zastavu dati 100 odsto sebe, baš kao što je to radio i Stefan, da na svakom meču osvetla obraz srpskoj reprezentaciji, koju je baš on bronzom na SP prošle godine u Tirani uzdigao među najbolje MMA timove na planeti – poručuju srpski takmičari.

Stefana, osim saboraca, nikada neće zaboraviti ni MMA Savez Srbije.

– Bio je borac izuzetnog talenta i posvećenosti, zauvek će ostati urezan u istoriju osvajanjem bronzane medalje, predstavljajući prvu generaciju koja je ponosno donela odličje Srbiji u MMA. Njegov neizmerni talenat, radna etika, ljubaznost, sportski duh, ali i dobrota, čine neizbrisiv trag – stoji na Instagram profilu MMA Saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo biće održano u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs