Kladimo se da nikad niste videli ovakvog pitona! Spada u rod „krava“ (VIDEO)

od strane | mar 13, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Mrežastog pitona sa crno-belim tufnastim dezenom uzgajaju radi trgovine i njega nikad nećete videti u divljoj prirodi, osim ako ne pobegne.

Da li ste ljubitelj zmija? Bez obzira na to da li ih volite ili ne, morate priznati da je ovo jedna od najlepših zmija koju ste imali prilike da vidite, a isto misle i zaposleni u Zoološkom vrtu za gmizavce koji su podelili ovu objavu na svom TikTok nalogu @thereptilezoo.

Zoološki vrt reptila je nedavno objavio video u kome je predstavio ogromnog pitona sa izuzetno prikladnim imenom – kravlji mrežasti piton, prenosi Pethelpful.

Žena koja brine o ovom lepotanu ispričala je mnogo zanimljivih detalja o zmiji posebnog „dezena“ koja je na svet stigla potpuno bela. Mrežasti piton ovog varijeteta vremenom dobija pege kako stari.

– Zar ova devojka nije prelepa? – piše u opisu snimka.

Komplimenti za zmiju samo su se nizali, jer osim što je nesvakidašnje lep, ovaj piton podseća na „kolače i sladoled“, kako tvrde iz Zoo vrta.

– Da li će žute tačke na zmiji postati crne pege u budućnosti? –  pitao se jedan ljubitelj zmija.

– Pitonu dajte ime Oreo – predložio je još jedan komentator.

– Umro bih samo kad bih se našao pored njega – iskren je bio treći korisnik TikToka.

Posebna vrsta

Pitoni su najduže zmije na svetu, odrasla jedinka može da naraste preko šest metara, a sem tog fascinantnog podatka, poznati su po tome što obavijaju svoje telo oko plena dok ga ne uguše.

Divlji mrežasti pitoni žive u gustim džunglama i šumama u blizini izvora vode, u zemljama južne i jugoistočne Azije poput Bruneja, Bangladeša i Kambodže. Zanimljiv je podatak da mrežasti piton sa ovog videa ne može da se nađe u prirodi, jer je to vrsta sa posebnom šarom, a takve zmije sa specijnim „dezenom“ se isključivo uzgajaju za prodaju, kao kućni ljubimci.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs