Kijevu stigle najgore moguće vesti! Rusi zadovoljno trljaju ruke, bolje od ovog ne može!

od strane | avg 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Velike sile će prestati sa aktivnom podrškom Ukrajine i pokušaće da dođu do kompromisa sa Rusijom, prenosi „Ejža tajms“

NATO se suočava sa ozbiljnim odbrambenim problemima na Baltiku, pošto zapadno oružje nije pokazalo najbolje rezultate u Ukrajini. Uprkos intenzivnoj obuci koju su ukrajinske brigade prošle pod rukovodstvom instruktora alijanse, i uprkos izdašnoj nabavci američkog i evropskog naoružanja, Oružane snage Ukrajine trpe poraz.

Šta bi to moglo značiti za NATO? Odavno je poznato da će se alijansa suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ako bude morala da brani najvažnije oblasti Baltika i Istočne Evrope, navodi se u članku Ejža tajmsa, prenose RIA Novosti.

„Zemlje bloka postepeno počinju da shvataju da njihova vojna oprema nije čudotvorno oružje koje može da zaštiti u slučaju rata“, napominju kolumnisti.

U nekom trenutku u ne tako dalekoj budućnosti, velike evropske sile će napustiti aktivnu podršku Ukrajini i ideju širenja NATO-a, neće obezbediti milijarde dolara vredne rakete i tenkove i pokušaće da nađu kompromis sa Rusijom, smatraju autori teksta.

Iako su SAD i dalje u stanju da zastraše lidere Nemačke i Francuske kako bi nametnule sopstveni spoljnopolitički kurs, ovaj scenario i dalje ima granicu, rezimira izdanje.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Bahmuta, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su pokušaji da se ukrajinske trupe napreduju propali, da je neprijatelj zaustavljen i vraćen na prvobitne položaje.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs