Kakvu torbu da nosite ako vas bole leđa? Pravo rešenje je…

od strane | sep 18, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Preteška torba, ali i pogrešan model najčešći su uzroci tegoba od kojih pati sve više žena.

Bol u leđima muči sve više žena, a jedan od čestih uzroka je nošenje preteške torbe. To važi u slučaju da je njena težina veća od jedne desetine vaše težine. Osim što bi trebalo redovno da čistite tašnu od nepotrebnih stvari, postoji i određeni model koji je najbolje nositi ako vas bole leđa. Reč je o modelu s dugim kaišem koji se stavlja popreko preko grudi i leđa. Ako ipak ne možete da se odreknete torbe koja se nosi preko ramena ili volite modele koji se nose u ruci, nosite ih tako što ćete na svakih 20 minuta promeniti rame, odnosno ruku. Da biste eliminisali ili bar ublažili bol, pokušajte da sledite sledeće savete.

Manja torba

Nosite što manju torbu. Nosite samo ono što vam zaista treba, a ostalo ostavite kod kuće. Imajte na umu da bol u leđima ne prouzrokuje jedan veliki predmet, već najčešće mnogo manjih predmeta.

Foto: Freepik.com

Manja torba, manje stvari, manje bola u leđima

Deblji kaiš

Izaberite torbu s debljim kaišem. Tanak kaiš može da se ureže u rameni mišić i tako izazove probleme.

Ranac

Nosite ranac. Rančevi više nisu samo za decu, već su postali i modni dodatak za odrasle. Iskoristite taj trend ne samo kako biste izgledali kul i urbano, nego i kako biste sebi obezbedili najbolje, jer se kod rančeva težina ravnomerno raspoređuje po telu. Takođe, podesite ga tako da najvećim delom bude na leđima. Vrh ranca trebalo bi da bude u nivou s velikom kosti u donjem delu vrata. Što jače stegnite naramenice, jer će vam ranac biti bliže telu i tako ćete imati osećaj da je lakši nego što jeste.

Različute torbe

Nosite različite torbe za različite namene. Umesto da nosite sve u jednoj, dajte svakoj torbi određenu namenu i koristite je za to: za posao, teretanu, dečje stvari…

Foto: Freepik.com

Rančevi su dobro rešenje

Minimalizam

Budite minimalista. To je najbolje što možete da uradite za svoje zdravlje. Ne nosite ono što vam ne treba i izaberite torbu s kojom će pritisak na leđa biti minimalan.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs