Kako smiriti psa tokom grmljavine? Primenite ova 4 saveta i ljubimac će vam biti zahvalan

od strane | avg 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Podmićivanje hranom i igračkom samo su neke od stvari koje će pomoći da vaš pas bude miran tokom nevremena.

Ceo mesec smo svedoci nevremena, kiša i grmljavine, a ukoliko je ovo smetalo vama, sigurni smo da znate koliko tek može da plaši vašeg ljubimca

I dok su pojedini psi naviknuti na buku i ništa (osim možda šuškanja kesice sa hranom) ne bi moglo da ih probudi, drugi ne podnose baš najbolje ove glasne zvukove. 

Ukoliko je baš vaš pas plašljivko, postoji nekoliko načina na koje biste mogli da mu pomognete tokom grmljavine:

Najčešći i najpraktičniji način je naravno „podmićivanje“ hranom. U toku nevremena, ponudite mu omiljenu poslasticu, po mogućnosti neku glodalicu, kojoj će posvetiti malo više vremena.

Foto: freepik

tužan pas

Potom probajte da ga animirate nekom igračkom, pa se zajedno sa njim igrajte, dok ne prođe oluje. 

Takođe, pas mora da ima „sigurno“ sklonište tokom grmljavine. To može biti i soba u kojoj spavate, jastuk ispod stola ili ugao u kupatilu, pa će on sam odlučiti gde će skloniti, kako bi se osećao bezbedno.

Još jedna važna stvar jeste da vi sami ne menjajte raspoloženje i ne iskazujete strah tokom grmljavine, jer bi to moglo da se odrazi i na vašeg ljubimca. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs