Kako li će reagovati korisnici? Mask se oglasio o ukidanju jedne od najvažnijih funkcija na X-u!

od strane | avg 18, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Društvena mreža X (Tviter) ukinuće korisnicima opciju da blokiraju druge naloge, saopštio je danas vlasnik te društvene mreže Ilon Mask.

Blok će biti obrisan kao funkcija, osim za DM (direktne poruke). Besmisleno je napisao je Mask.

Blokiranje je bilo popularna alatka koja pomaže korisnicima da se zaštite od neželjenih interakcija na društvenoj mreži, piše Blumberg. Opcija podrazumeva da blokirani korisnici ne vide objave onoga ko ih je blokirao, kao i da njihove objave ne iskaču korisniku koji ih je blokirao.

Tviter, odnosno X, opisuje blok kao „funkciju koja vam pomaže da kontrolišete način na koji komunicirate sa drugim nalozima“.

Na taj način, ljudi imaju mogućnost da ograniče određene naloge da ih kontaktiraju, kao i to da vide njihove tvitove i prate ih.

Naime, Mask je predložio da korisnici Tvitera, odnosno X, mogu da koriste funkcije „mute“ umesto funkcije „block“.

Za sada nije poznato da li će ova promena uticati na ranije blokirane naloge, odnosno da li će Maskov potez da ukine funkciju blokiranja značiti da će svi nalozi koje je prethodno korisnik blokirao, postati deblokirani.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Hi-Tech

Ilon Mask: Šalio sam se na Tviteru o borbi sa Zakom

Izvršni direktor Tesle i društvene mreže X (Tviter), Ilon Mask, napravio je rezime onoga što je do sada rečeno na temu najavljene borbe sa Markom Zakerbergom i zaključio ironičnim pitanjem za osnivača Fejsbuka – da li zaista postoji mesto na kome će se boriti?

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs