Isplivala najveća Šabanova tajna! Evo zašto Šaulić nije pričao sa ovim kolegom 25 godina

od strane | avg 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Šaban Šaulić nikada nije otkrio razlog prekida velikog prijateljstva sa Jašarom Ahmedovskim.

Tog kobnog 17. februara 2019. godine, estradna scena je izgubila kralja narodne muzike koji je iza sebe ostavio pregršt hitova.

Šaban Šaulić je poginuo u nesreći kod grada Bilefelda, na severozapadu Nemačke. Pevač je bio na mestu suvozača, kada ih je u punoj brzini udario vozač u alkoholisanom stanju. Iako je pomoć brzo stigla, dugo su izvlačili povređene iz smrskanog vozila. 

Međutim, od siline udarca Šabanu je pukla srčana aorta koju je tri godine ranije operisao. Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, reanimacija je trajala više od dva sata, ali sudbina je donela drugačiju odluku. Srce je prestalo da kuca i odvelo ga na drugi put. U večnost.

Legendarni pevač je uvek gledao da svoju privatsnot zadrži što je više moguće, a jednu tajnu je zauvek sa sobom poneo u grob.

Naime, folk pevač Jašar Ahmedovski jednom prilikom progovorio je o velikom prijateljstvu, ali i prekidu tog prijateljstva sa Šabanom, s kojim nije govorio dve i po decenije.

Foto: Ivana Stevanović

 

– Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi. Kada je poginuo, nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu – ispričao je Jašar u emisiji „Premijera vikend-specijal“.

– Ranije smo živeli zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga voleo, i kao čoveka i kao pevača, žao mi je što je sve tako bilo. Sa njim sam počeo, sa njim sam i završio, mnogo sam ga voleo i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kafani gde je pevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pevao i da bi bila dva pevača, a nijedna pevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gde sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana, koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album – rekao je on.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs