Horor za Kijev, sve kreće da se ruši! Rusi pred pregovore rešili da zadaju najteži mogući udarac Ukrajini!

od strane | sep 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajina će izgubiti svoje teritorije pre nego što počnu pregovori sa Rusijom, smatra bivši američki marinac Brajan Berletić.

– Vidimo da su ove oblasti sada zvanično postale deo Rusije, Rusi ih nikada neće ustupiti Ukrajini, a svi koji misle da hoće žive u svetu apsolutne fantazije. Čak postoji mogućnost da će još više oblasti postati deo Ruske Federacije. Svakim danom Ukrajina je sve slabija, a Ukrajinci će imati manju državu kada konačno sednu za pregovarački sto – izjavio je Berletić, prenose „RIA Novosti“.

On je primetio da je Americi, koja sukob koristi kao oruđe rata protiv Rusije, svejedno koliko Ukrajinaca gine na bojnom polju ili koliko će teritorija na kraju morati da se odreknu.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je do početka septembra u „kontraofanzivi“ izgubila više od 66.000 ljudi i 7.600 komada oružja, uključujući nemačke tenkove „leopard“, francuske AMKS i američka borbena vozila pešadije „bredli“. Pojavili su se izveštaji o prvom uništenom britanskom tenku „čelendžer“, a zapadni mediji naročito ističu efikasnost ruskih minskih polja i višeslojne linije odbrane.

U tom kontekstu, američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je mišljenje da će ofanziva ukrajinskih oružanih snaga trajati „još mnogo meseci“, a SAD su isporučile Kijevu kasetnu municiju.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs