Havarija u Šidu! Bez struje ostalo 11.000 domaćinstava zbog nevremena

od strane | sep 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Tri stuba dalekovoda su usled jakog nevremena, koje i dalje traje, srušena na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača, rečeno je večeras Tanjugu u Elektromreži Srbije AD (EMS).

Tri stuba su potpuno smrskana i sve ekipe EMS-a su na terenu i nastoje da se napajanje omogući potrošačima, rekli su u EMS-u.

“Obavestili smo nadležne organe da se prikupe agregati za stanovništvo, jer kvar ne može brzo da se otkloni. Potrebno nam je da podignemo HAVARIJSKE stubove“, rekli su u EMS-u 

Navode da su sve ekipe EMS na terenu, da je nevreme i dalje u toku i da se dovoze HAVARIJSKI stubovi. 

Dodatan je problem što su u prethodnom nevremenu sa strane Hrvatske  pali stubovi koji još nisu podignuti i to stvara problem jer ne može ni sa te strane da se dopremi električna energija, naveli su iz EMS.

Elektromreža Srbije AD saopštila je prethodno da je, usled jakog nevremena, danas u 16.31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid. 

Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta. 

Sve ekipe EMS AD su na terenu i radiće tokom cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba, navedeno je u saopštenju. 

EMS AD je, kako se dodaje, o ovome obavestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbeđivanju agregata za stanovništvo. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs