Gotovo! Orban sahranio Zapad! Reči lidera Mađarske odjekuju Evropom: U toku je formiranje…

od strane | mar 6, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Hegemoniji zapadnih zemalja je došao kraj i sada je u toku formiranje novog svetskog poretka, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

– Hegemonija Zapada je završena, to danas niko ne spori, postoje i podaci koji to dobro potvrđuju. Formira se novi svetski poredak, situacija se mora stalno procenjivati i analizirati – rekao je Orban, a prenela agencija MTI.

On je napomenuo da mnogi pokušavaju da podele svet na geopolitičke blokove, a da su, u isto vreme, pod velikim pritiskom zemlje poput Mađarske koje brane svoj suverenitet.

– Članstvom u bloku je veoma ograničen manevarski prostor, pa, iako je Mađarska zainteresovana za članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, podela na blokove nije u njenom interesu. Stoga ćemo jačati savezništvo sa drugim državama koje brane suverenitet – dodao je Orban.

Mađarski premijer juče je poručio da će Budimpešta raditi i na jačanju saradnje sa Moskvom.

On je naveo da se u Ukrajini „vodi posrednički rat između Zapada i Rusije, i da je sasvim jasno da Zapad taj rat ne može da dobije“.

– Ne treba govoriti o ratu između Rusije i Ukrajine, jer je to proksi rat, a svi znaju da glavne snage Ukrajine ne daje Ukrajina, već oni koji stoje iza nje – kazao je Orban.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs