Gotovo je, Srbin stiže u Čelsi! Postaje najskuplji golman ikada

od strane | avg 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Transfer bomba sa Ostrva, srpski golman Đorđe Petrović(23) pojačaće Čelsi!

Italijanski novinar Fabricio Romano, inače specijalista za transfere fudbalera, objavio je da će doskorašnji čuvar mreže američkog Nju Inglanda postati novi član „plavaca“.

Dvostruki šampion Evrope će za Petrovića platiti 16 miliona evra, čime će on postati najskuplji srpski golman ikada. On će tako preuzeti titulu od Predraga Rajkovića, čiji je transfer iz Makabija u Ren iznosio pet miliona evra.

Momak rodom iz Požarevca bi u sredu trebalo da doputuje u Londonu na lekarske preglede nakon čega će saradnja i biti ozvaničena.

Petrović će na „Stamford Bridžu“ za status prvog golmana boriti sa Robertom Sančezom, koji je i jedini golman Čelsija, pošto je Kepa Arizabalaga poslat na jednogodišnju pozajmicu u Real Madrid.

EXCL: Djordje Petrović to Chelsea, here we go! Verbal agreement in place with New England Revolution on €16m deal 🚨🔵🇷🇸 #CFC

Medical tests booked on Wednesday for the Serbian goalkeeper who’s gonna compete with Robert Sanchez. pic.twitter.com/5h6lOyPRP7

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 21, 2023

Inače, Đorđe Petrović je ponikao u Čukaričkom u kojem je bio sve do 2018. godine, a onda je otišao na jednogodišnju pozajmicu u IMT. Mladi golman se potom vratio na Banovo brdo, gde je do prošle godine branio za prvi tim, a onda je otišao „preko bare“ za 900.000 evra.

Petrović je u Nju Inglandima za kratko vreme uspeo da se nametne kao prvi čuvar tima, pa je upisao već 43 utakmice. Odlične partije nisu prošle neopaženo i kod selektora A reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, pa je upisao i dva nastupa za „orlove“.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs