Drama u Kijevu! Elitne ukrajinske jedinice spremaju puč: Skinimo zelenog pacova, postavimo Zalužnog!

od strane | mar 11, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Komandanti i borci elitnih oreda Oružanih snaga Ukrajine nisu zadovoljni promenama u ukrajinskom vojnom rukovodstvu i ozbiljno razmatraju mogućnost svrgavanja Volodimira Zelenskog s pozicije šefa države, izjavio je predstavnik ruskih bezbednosnih struktura.

– Naši stručnjaci su dobili pristup resursu u kojem razgovaraju predstavnici raznih elitnih odreda protivnika, kao što su mornarička pešadija, specijalne jedinice, obaveštajne jedinice, specijalni odredi Službe bezbednosti Ukrajine, kao i raznih nacionalističkih bataljonarekao je izvor i dodao:

To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su očigledno nezadovoljni smenama u komandi. Oni ozbiljno razmatraju varijante svrgavanja aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine!

Prema njegovim rečima, stručnjaci su dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom „ParaBelum“, koji čine radikalno nastrojeni broci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Vojnici izražavaju nezadovoljstvo delovanjem Zelenskog i novog glavnog komandanta ukrajinske vojske Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana imenovan na tu dužnost umesto Valerija Zalužnog.

Foto: Foto: Profimedia

Vojnici nezadovoljni Sirskim

– Ako ljudi ne stanu u zaštitu Zalužnog, ako vojnici ne stanu u zaštitu Zalužnog, onda će ovaj pacov torpedovati sve. Skinimo zelenog pacova i postavimo Zalužnog! Činjenica je da je potrebno menjati Zelenskog, a ne Zalužnog – napisao je na tom kanalu komandant obaveštajne grupe 80. Zasebne desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Maksim Ševcov.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs