Divac uveličao spektakl: Košarkaški Zrenjanin pozdravio srebrnog Davidovca i basketaša „Brku“! (VIDEO+FOTO)

od strane | sep 13, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Košarkaški Zrenjanin, pozdravio je srebrnog iz Manile Dejana Davidovca i svetskog i evropskog prvaka u basketu 3×3, Strahinju Stojačića uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca i Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora u Srbiji,

Učenici osnovne škole Dositej Obradović, imali su privilegiju da u svojoj školi ugoste proslavljene reprezentativce i sugrađane, Dejana i njegovog starijeg brata Bojana Davidovca, Strahinju i njegovog oca, takođe nekadašnjeg košarkaškog asa Zorana Stojačića, koji je rođen i odrastao u selu Perlez, kod Zrenjanina, a Vlade Divac uveličao je lepo košarkaško druženje, uz gradonačelnika Zrenjanina, Simu Salapuru.

Foto: Privatna arhiva

 

    – Znam da su umorni i da im je nakon dočeka na balkonu u Beogradu, sve velika obaveza, ali sjajno je što su uz Vlade Divca, došli i veliku radost učinili ovoj deci – pozdravljajući sjajne srpske košarkaše, naglasio je Simo Salapura.

Foto: Privatna arhiva

 

   – Hvala Vam za podršku i što ste bili uz nas, ova srebrna medalja iz Manile, velika je stvar, meni je prvi put da sam na balkonu u Beogradu i utisci su zaista fenomenalni – istakao je Dejan Davidovac, koji je košarku počeo da trenira u lokalnom Proleteru, koji je 1956. bio šampion tadašnje Jugoslavije, a petorka Loci, Engler, Katić, Minja i Radojčić, bila je ujedno i prva petorka reprezentacije Jugoslavije.

Foto: Privatna arhiva

 

   – Ovo je svojevrsni praznik košarke i fenomenalan je osećaj biti deo karavana koji slavi i veliča igru pod obručima – dodao je legendarni Vlade Divac, koji je više puta sa čuvenog beogradskog balkona delio radost sa oduševljenim navijačima.

    Strahinja Stojačić, žureći na prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izvinio

se brojnim mališanima koji su ostali uskraćeni za fotografisanje i autogram, sa MVP evropskog prvenstva, uz obećanje da će pobovo doći i ispuniti svoju obavezu.
   – Volim Vas sve, hvala Vam za podršku i trenirajte košarku, pa će neko od Vas draga deco, sigurno kao sada mi slaviti – prozborio je popularni Brka srpskog basketa.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs