Deo roditelja učenika koji idu u Ribnikar održali skup podrške i zajedništva

od strane | mar 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Deo roditelja učenika koji pohađaju OOŠ „Vladislav Ribnikar“ održali su večeras ispred te škole skup podrške i zajedništva kako bi pozdravili ideju da deo škole bude pretvoren u Memorijalni centar, kao i da deo škole u kojem se nekada odvijala nastava bude funkcionalan za učenike.

Roditelji ubijene dece, kao i učenici škole okupili su se ispred škole oko 19.30 i mirno, bez obraćanja, stajali ispred škole simboličnih 40 minuta, koliko i traje jedan školski čas u toj školi.

Ulica Svetozara Markovića bila je zatvorena za saobraćaj tokom trajanja skupa.

Foto: ATAIMAGES

 

Roditelji dece koja idu u OOŠ „Vladislav Ribnikar“ organizovali su okupljanje kako bi, kako su ranije najavili, pružili podršku učenicima i nastavnicima te škole, ali i da bi, kako kažu, sačuvali sećanje na učenike i domara Dragana koji su stradali u masakru trećeg maja prošle godine.

Oni su ranije danas u saopštenju pozdravili odluku Vlade Srbije od 8. marta ove godine da se oformi Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra i naveli da će toj grupi pružiti podršku u radu i pomoći joj, kako su naveli, da se u sagledavanjima mogućih rešenja uzmu u obzir i potrebe učenika i škole.

sledeća vest

Vesti

Društvo

Doneta revolucionarna presuda u Srbiji! Ani vraćaju zamrznute embrione tri godine posle smrti supruga

Prošlo je tri godine od kako je suprug Ane Mladenović Marković (46), preminuo od posledica koronavirusa, a embrioni koje su njih dvoje zamrzli u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, su prema Zakonu o biomedicinski potpomognutoj oplodnji (BMPO) još 2022. bili spremni za spaljivanje. Međutim, Ana je odlučila da se bori za svoje potomstvo i tužila je kliniku, jer joj je muž u nasleđe ostavio njihove embrione, a po Zakonu o nasleđivanju, ustanova je u obavezi da ih vrati. Posle niza različitih presuda i žalbi, od 2021. do danas, Viši sud je doneo konačnu odluku, da embrioni pripadaju majci – Ani.

Planeta

Bože, u kakvom svetu živimo?!

Izgubili smo bitku, distopijska budućnost je stigla! AI, skeneri dlanova, prepoznavanje lica, čipovanje mozga… Šta je sledeće?!

Ljudi često kažu da ako se ništa ne učini da se to zaustavi, svet će u nekom trenutku u budućnosti postati distopijska noćna mora. Međutim, realnost je da smo već tu. Samo u poslednjih nekoliko godina, napredak u stvarima kao što su AI (veštačka inteligencija), sistemi bezgotovinskog plaćanja, i još mnogo toga, desio se tako brzo da bi se moglo reći da smo trenutno u distopiji – iako ima još mnogo toga da dođe .

Opširnije

Izvor: Informer.rs