„Delije“ naljutile „komšije“! Hrvati poludeli zbog transparenta o „Oluji“

od strane | avg 6, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Hrvatski mediji besni su na navijače Crvene zvezde, koji su na utakmici na „Marakani“ obeležili godišnjicu od zločinačke akcije „Oluja“.

Srbija je u petak, 4. avgusta, obeležila godišnjicu od stravičnog hrvatskog zločina iz 1995. godine, kada je proterano preko 250.000 Srba iz Krajine, dok je ubijeno i nestalo preko 3.000. 

„Delije“ su zbog toga na utakmici crveno-belih protiv Napretka u okviru Superlige razvile transparent kojim su želele da pošalju poruku da se stravičan zločin nikad ne zaboravi. 

„Svako u amanet nek ostavi svom sinu srpsku trobojku da zavijori u Kninu“, napisali su navijači Zvezde na transparentu.

Parola pristalica crveno-belih izazvala je osude u medijima iz regiona, a među prvima je reagovao hrvatski portal „Index.hr„, koji je poruku nazvao skandaloznom. 

„Za vreme utakmice Zvezdine delije posvetile su transparent jučerašnjoj 28. godišnjici Oluje, vojno-redarstvene operacije u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina i bez kakva međunarodnoga priznanja“, napisali su na „Index.hr“

Foto: printscreen

Tekst na portalu „Index.hr“

Zvezdine navijače osudio je i sajt iz Bosne i Hercegovine“sportsport.ba“, koji je i potkačio i Hrvate i zapitao se hoće li zbog ovoga reagovati njihov predsednik.

„Glavna priča utakmice koja se trenutno igra u Beogradu su navijači Zvezde koji su ponovo uspeli da skrenu pažnju na sebe skandaloznom parolom. Ovaj put popularne „delije“ odlučile su da parolu posvete „Oluji“ i Danu pobede i domovinske zahvalnosti koji je juče obeležen širom Hrvatske. Naravno, osvrnuli su se na srpski narod koji je proteran iz te zemlje, no poruka „delija“ u Hrvatskoj sigurno neće proći neopaženo. Naime, u toku prvog poluvremena mogla se jasno videti parola „delija“ vezana za „Oluju“, a mnogi se pitaju da li će reagovati predsednik Hrvatske Zoran Milanović, nakon skandalozne poruke“, piše na portalu iz BiH.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs