Debitovao protiv Partizana, sad ide u Čelsi za 40 miliona evra!

od strane | jul 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Fudbalski klub Čelsi iz Londona blizu je dogovora sa Ajaksom oko dovođenja mladog reprezentativca Gane Mohameda Kudusa (22), kojeg će, po svoj prilici, platiti oko 40 miliona evra.

Reč je o fantastičnom ofanzivnom vezisti, koji se proslavio i na prethodnom Svetskom prvenstvu kada je na meču protiv Južne Koreje postigao dva gola. Informaciju o njegovom prelasku na „Stamford Bridž“ preneo je pouzdani britanski „Atletik“, koji tvrdi da su klub i igrač već postigli dogovor oko plate i da je samo ostalo da Ajaks i Čelsi postignu dogovor oko konačnog obeštećenja.

Ovaj momak je na 41 utakmici prošle sezone postigao čak 18 golova i zabeležio sedam asistencija, pa je uz Dušana Tadića bio glavni igrač amsterdamskih „kopljanika“. Vezano za ovog momka postoji još jedna interesantna stvar, a vezana je za fudbalski klub Partizan.

Foto: Starsportphoto

Kudus na meču protiv Partizana 2018. godine

Naime, Kuduz je prvi profesionalni meč u karijeri odigrao upravo protiv Partizana na leto 2018. godine. U pitanju je susret 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Kuduz je u tom periodu nastupao za danski Nordsjeland. I tada je, kao 18-godišnjak, pokazao ogroman talenat i još tada se pričalo da će napraviti veliku karijeru. Kudus je odigrao oba meča, i u Farumu i u Beogradu, ali nije se radovao pobedi. Podsetimo, crno-beli su tada slavili u oba meča, prvo 2:1 u Danskoj, a potom 3:2 u Beogradu.

Sada, pet godina kasnije, nalazi se pred transferom karijere. Čelsi je ozbiljno zagrizao za ovog momka, koji bi u narednih nekoliko godina mogao da postane nova velika zvezda Premijer lige.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs