Čuvena frizerka Olivera otkriva: Ovo ulje je spas za suvu kosu

od strane | mar 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ukoliko želite lepu kosu, u vašu rutinu bi bilo dobro da uvrstite ricinusovo ulje.

U želji da imamo lepšu kosu, važno je pratimo savete stručnjaka, a ko je za to pogodniji od onih koji bukvalno „rade o glavi“, tačnije frizera

Frizerka Olivera iz Novog Sada otkrila je za Informer.rs šta je to što bi svaka dama trebalo da uvrsti u svoju rutinu nege, kako bi imala jaku i bujnu kosu:

– Najvažnije je da se kosa hidrira. Za kućne uslove je najbolje ricinusovo ulje, jer je to jedino ulje koje hidrira dlaku. Nanosi se dva sata pred pranje, nakon toga se kosa regularno pere, šamponom i nanosi se maska. Kontinuiranom upotrebom ricinusa, recimo šest meseci, primetićete veliku razliku – rekla je čuvena Olivera i dodala da ovo ulje slobodno možete da stavljate i na koren kose, kao i trepavice i obrve. 

Foto: Informer

frizerka Olivera

Šišanje jednom u dva meseca

Kada je reč o učestalosti šišanja, Olivera ističe da naše žene ne vole često da se šišaju, ali ipak daje preporuku:

– Ukoliko ste već dostigle željenu dužinu i treba da je održavate, potrebno je da se šišate jednom u dva meseca. 

Ono što sigurno interesuje sve dame jeste da li važi mit da kada se iščupa jedna seda dlaka, izrastu nove dve ili čak i više. Olivera je optimistično istakla da ovo nije istina:

– Ako želite, slobodno čupajte sede dlake. Mnogim ženama vizuelno smetaju, a nemaju ih mnogo, pa zašto ih ne bi samo iščupale. Svakako je to brža varijanta od farbanja, koje će verovatno jednog dana doći na red.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs