Crveni meteoalarm u Hrvatskoj, oluja već stigla! Evo kada grad i pljuskovi stižu u Srbiju!

od strane | jul 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Veliki olujni sistem kreće se prema Hrvatskoj i najpre će stići do Istre.

Oluja će posle Istre zahvatiti Kvarner i središnje i istočne delove Hrvatske.

Lokalno će biti grmljavinskog nevremena uz obilnije padavine, prolazno olujni vetar i grad – saopštila je hrvatska Uprava civilne zaštite.

Jutarnji list navodi da je Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) jutros objavio crveno upozorenje (Meteoalarm) za Zagrebački i Osječki region.

Nevreme koje je zahvatilo Hrvatsku premešta se posle i na teritoriju naše zemlje, na šta je RHMZ već upozorio. 

Kako se navodi na njihovom sajtu, danas se na teritoriji naše zemlje, a naročito u centralnoj i južnoj Srbiji, očekuju veoma visoke temperature od 37 do 40 stepeni. 

Nakon tropskih temperatura, doći će do nagle promene vremena.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije – navodi RHMZ.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs