Crno im se piše! Hrvatski huligani danas pred sudom u Atini!

od strane | avg 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nastavlja se istraga povodom navijačkog nasilja u kojem je tokom sukoba navijača Dinama iz Zagreba „Bed Blu Bojsa“ i grčke hrupe „Gate 13“ smrtno stradao 29-godišnji Mihalis Kacuris, navijač AEK-a, koji je ubijen nožem.

U zatvoru je većina huligana koji su učestvovali u neredima, a danas su prvi članovi navijačke grupe iz Zagreba izvedeni pred sudiju u prestonici Grčke.

Nakon nereda uhapšeno je preko 100 ljudi, a grčka policija je, prema pisanju tamošnjih medija, među njima uspela da privede pet glavnih osumnjičenih za ubistvo. Grčki portal „Newsit“ piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku hapšenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bilo krvi.

Foto: Reuters

 

Oni su zbog toga odmah odvojeni od ostatka uhapšenih u blizini AEK-ovog stadiona. Od trojice Grka dvojica su 27-godišnjaci.

Podsetimo, Hrvatima su u Atini pomogli navijači Panatinaikosa koji su, prema policijskim izvorima, odveli navijače Dinama u „Novu Filadelfiju“, kvart u kojem se nalazi stadion AEK-a. Oni su hrvatskim zlotvorima bili vodiči i doveli su ih do mesta sukoba, piše pomenuti portal.

Reč je o 26-godišnjaku i 27-godišnjakinji iz obližnjeg Marusija i 22-godišnjaku iz Nove Smirne. Jedan od njih je ranije uhapšen zbog pridruživanja „zločinačkoj organizaciji sa navijačkim poreklom“.

Takođe,  grčki mediji su objavili identitet huligana Dinama iz Zagreba, ali i onog koji je osumljičen za ubistvo pristalice  AEK-a.  Prema tvrdnjama medija, pozivajući se na policijske izvore, u pitanju je 19-godišnji Domagoj Pezer iz Hrvatske! Grci su objavili njegovu ličnu kartu. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Fudbal

Sad je i Grk osumnjičen za svirepo ubistvo navijača!

Još jedan osumnjičeni za ubistvo navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa je uhapšen, a kako prenose mediji iz Grčke, radi se o navijaču Panatinaikosa od ranije dobro poznatom policiji! On, međutim, i dalje nije glavni osumnjičeni da je preklao nesrećnog Kacurisa, već se samo na osnovu DNK i otisaka prstiju sumnja da je učestvovao u tuči i da se u trenutku ubistva nalazio u blizini stradalog navijača.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs