Crna Gora hoće iznenađenje na Marakani! Selektor „sokolova“ najavljuje meč decenije!

od strane | okt 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra (20.45) na stadionu Crvene zvezde protiv Crne Gore igra meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Pred „orlovima“ je utakmica, posle koje, ukoliko naravno, pobede, može da ih odvede na EURO, sa druge strane i „sokolovi“ traže šansu, jer bi trijumfom na našem najvećem stadionu ostavili naš tim iza sebe i imali realne šanse za direktan plasman.

– Posle deset godina i baraž meča sa Češkom, ne bih bio iskren kada bih rekao da ovo nije najvaćnija utakmica u istoriji crnogosrke reprezentacije. Samo ću tražiti maksimum od igrača, pokazali to protiv Turske, Holandije, znam koliko možemo i očekujem najbolje. Prava prilika da se Crna Gora predstavi u pravom izdanju. Da smo na pravom putu, pokazuje i činjenica da smo došli na 90 minuta od velikog takmičenja. Tražižu od igrača da pruže maksimu. U Podgorici smo 80 minuta imatli kontrolu, a suta bi 90 plus. Hoćemo da zadovoljimo navijači i obradujemo državu iz koje dolazimo – rekao je selektor Crne Gore. 

Takve najave stižu i iz crnogorskog tabora, Stefan Savić, Marko Mugoša, ističu da će u Beogradu biti teško, ali da mogu do iznenađenja.

Prisetio se selektor Crne Gore Miodrag Radulović i svoje izjave uoči početka kvalifikacija kada je rekao da je Srbija najbolja reprezentacija u grupi.

– Posle žreba sam rekao da je Srbija najkvalitetnija u grupi. Mišljenje nisam promenio ni posle utakmice u Budimpešti. Ni mi nismo zaslužili poraz od Srbije, oni su se vadili u Bugarskoj, to govori o izjednačenosti grupi. Dalje, mi nismo izgubili od Mađarske to nam daje snagu, a Srbija jeste dva puta. vakako će nam biti lakše što nema Vlahovića. Jedan od najboljih evropskih napadača. Srbija ima dosta kvalitetnih igrača, kvalifikacije za Mundijal, pa samo meč protiv Brazila u Kataru, očekuje nas velika bitka!

UŽIVO:

18.53 – Posle deset godina i baraž meča sa Češkom, ne bih bio iskren kada bih rekao da ovo nije najvaćnija utakmica u istoriji crnogosrke reprezentacije. Samo ću tražiti maksimum od igrača, pokazali to protiv Turske, Holandije, znam koliko možemo i očekujem najbolje.

18.51 – Svakako će nam biti lakše što nema Vlahovića. Jedan od najboljih evropskih napadača. Srbija ima dosta kvalitetnih igrača, kvalifikacije za Mundijal, pa samo meč protiv Brazila u Kataru, očekuje nas velika bitka

18.49 – Dobra stvar je što nam igraju dva rezultat pobeda i remi. Spremamo se da damo sve od sebe, da damo sve od sebe od prvog do poslednjeg minuta i nadam se da ćemo zadovoljni napustiti stadion.

18.48 – Očekujem pravu sportsku predstavu kao u Podgorici. Vidite da i ovde imamo dosta navijača, moramo da im se zahvalimo ovde i nadam se da ćemo to uraditi sutra.

18.47 – Svako priprema ekipu na svoj način i možda je bilo iznenađenje postavka Srbije na startu meča u Budimpešti, ali u drugom poluvrdmenu Srbija se vratila. Mi smo kažem u naletu i pokušažemo to da iskoristimo. 

18.45 – Posle žreba sam rekao da je Srbija najkvalitetnija u grupi. Mišljenje nisam promenio ni posle utakmice u Budimpešti. Ni mi nismo zaslužili poraz od Srbije, oni su se vadili u Bugarskoj, to govori o izjednačenosti grupi. Dalje, mi nismo izgubili od Mađarske to nam daje snagu, a Srbija jeste dva puta.

18.42 – Miodrag Radulović: Prava prilika da se Crna Gora predstavi u pravom izdanju. Da smo na pravom putu, pokazuje i činjenica da smo došli na 90 minuta od velikog takmičenja. Tražižu od igrača da pruže maksimu. U Podgorici smo 80 minuta imatli kontrolu, a suta bi 90 plus. Hoćemo da zadovoljimo navijači i obradujemo državu iz koje dolazimo. 

18.40 – Lep je osećaj biti ponovo u Beogradu, u Partizanu sam proveo četiri i po godine. Mislim da Srbija ima dobru ekipu, odlične pojedince, poštujemo ih, trudićemo se da odradio sve ono što je do nas.

18.38 – Sigurno da je ovaj meč nešto što dugo čekamo. Emocije rade, bitno je da ostanemo mirni i na terenu pokažemo kvalitet. Gledali smo utakmicu Srbije u Budimpešti ali utiske ću ostaviti za sebe.

18.37 – Poznajem dosta, mada manje nego pre igrače Srabije. Imaju kvalitet, ali sa druge i mi smo u naletu imamo dobre rezultate iži žemo na pobedu, ali nikad se ne zna šta nosi utakmica. Iskreno dobro se osećam, odradio sam individualno neke treninge u Olimpijakosu, očekujem dobru igru.

18.35 Jovetić: Uvek kad igraš za reprezentaciju postoji pozitivna trema i naboj, ali sve to je normalno pred tako veliku utakmicu. Uvek sam spreman da igram za reprezentaciju i to se ne dovodi u pitanje. 

18.30 – Dobro veče i dobrodošli na blog uživo konferencije za štampu Miodraga Radulovića i kapitena Stevana Jovetića selektora Crne Gore pred sutrašnji meč sa Srbijom.

Opširnije

Izvor: Informer.rs