Cela država u šoku, ovo dosad nije viđeno! Lopov požnjeo tuđe njive i ukrao čak 35 tona pšenice!

od strane | jul 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nepoznati počinilac je sa njive ukrao čak 35 tona pšenice u vrednosti od najmanje 6.000 evra, otkrila je hrvatska policija.

Drska krađa dogodila se u Ludvincima, zapadno od Vukovara, u periodu od 11. do 13. jula.

Na oranicama nepoznati počinilac je kombajnom ovršio i ukrao 35 tona zrna pšenice. Prema proceni odgovornog lica oštećenog poljoprivrednog preduzeća iz Vukovara, počinjena je materijalna šteta u iznosu od više hiljada evra, piše portal Danica.hr.

„Policija traga za počiniocem, protiv kojeg će nadležnom državnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu za krivično delo krađe“, rekli su iz vukovarske policije.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Vesti

Politika

Nebojša Bakarec: Izvanredne izmene Zakona o planiranju i izgradnji – Otključana gradilišta i nove investicije!

Juče je u Skupštini Srbije završena rasprava o Zakonu o planiranju i izgradnji. Glavni ciljevi izmena ovog sistemskog Zakona su ubrzanje procesa izdavanja građevinskih dozvola, uvođenjem elektronskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola, obezbeđenje veće transparentnosti postupka, usaglašavanje predmetnih propisa sa propisima EU, i promocija zelene gradnje i e-mobilnosti. Ovaj zakon konačno rešava problem komunističkog i dosovskog anahronizma zvanog konverzija, koji ne postoji nigde u Evropi, a ni u ostatku sveta. Bivše komunističke države koje su uvele konverziju, brzo i odavno su odustale od nje. Zakon je sistemski i nije pisan ni po čijoj meri, nije pisan za bilo kog pojedinca ili interesnu grupu, niti je pisan protiv bilo koga. Sjajni ministar Goran Vesić i njegov tim, su praktično napisali novi zakon, primeren vremenu u kome živimo.

Opširnije

Izvor: Informer.rs