Budite posebno oprezni! RHMZ upozorava: Očekuju nas visoke temperature, upaljen i meteo alarm!

od strane | sep 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Pred nama je sunčan i topao dan, bez uslova za oblačnost i padavine. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura će se kretati u intervalu od 28 do 32 stepena.

Ovaj ponedeljak biće još jedan u nizu toplih septembarskih dana. Najviša temperatura danas kretaće se do 32 stepena, zbog čega je u Vojvodini, Beogradu i zapadnoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm.

RHMZ saopštava da nastavlja da preovlađuje vedro i toplo vreme, a na vremenske uslove u našoj zemlji i dalje utiče polje povišenog vazdušnog pritiska, a sa Mediterana nam stiže nešto toplija vazdušna masa.

Foto: printskrin/rhmz

 

Sunčano i toplo vreme sa maksimalnom temperaturom do 34 stepena zadržaće se sve do četvrtka, kada očekujemo naoblačenje koje će doneti kišu i zahlađenje od nekoliko stepeni. Maksimalna temperatura u četvrtak do 32 stepena.

Obzirom da će na snazi svuda u Srbiji biti na snazi žuti meteoalarm vreme može biti potencijalno opasno, i potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Foto: printskrin/rhmz

 

Visok UV indeks, potrebna zaštita

Zbog intenzivnog sunčevog zračenja ne zaboravite da su vrednosti UV indeksa visoke i da je potrebna adekvatna zaštita od sunca.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Srbija

Da se proba

Da li znate šta je đubek? Italijani mogu da nam zavide!

Oni su svoj život posvetili Bogu, svaki dan provode u molitvi, ali i u obavljanju teških poljoprivrednih poslova. Monasi Pravoslavne eparhije Niške iz manastira Sukovo, u okolini Pirota, nadaleko su poznati kao vredni stočari, a na manastirskom imanju imaju tridesetak grla krava i svoju sopstvenu mlekaru.

Opširnije

Izvor: Informer.rs