Britanski „BAE sistems“ od rata u Ukrajini za šest meseci zaradio 12 milijardi funti!

od strane | avg 6, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Britanski proizvođač naoružanja „BAE sistems“ primio je porudžbine u rekordno visokoj vrednosti od 66 milijardi funti u okviru napora svetskih armija da se ponovo naoružaju usred ukrajinskog sukoba. Prihodi kompanije porasli su za 11 procenata, na 12 milijardi funti, za šest meseci ove godine

„BAE sistems“ je svojom novom prognozom profita nadmašio očekivanja britanskih stručnjaka, a rukovodeći odbor najavio je nove planove za otkup akcija u vrednosti od 1,5 milijarde funti.

Britanska kompanija poznata po proizvodnji aviona „tajfun“, nuklearnih podmornica i municije za britansku vojsku, saopštila je investitorima da će profit po akciji ove godine porasti za 12 odsto, u poređenju sa prethodnom stopom rasta od sedam odsto, javlja „Tajms“.

Izvršni direktor Čarls Vudburn rekao je da pripreme za novu oružanu bazu u Ukrajini „napreduju“, kao i da je kompanija imala „dobre razgovore“ oko otvaranja kancelarije u zemlji.

Prihodi kompanije porasli su za 11 procenata, na 12 milijardi funti, za polovinu godine koja se završila 30. juna. Operativni profit je porastao za 20 odsto, odnosno na 1,2 milijarde funti, a slobodni novčani tok je skočio sa 123 miliona funti na milijardu funti.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs