Bravo majstore! Srpski rvač postao šampion sveta!

od strane | okt 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Na Svetskom prvenstvu za rvače veterane u mešovitom stilu (do 45 godina), srpski predstavnik Milan Marić osvojio je zlatnu medalju.

Takmičenje za rvače veterane održava se u Grčkoj u gradu Lutraki. Marić, koji se takmiči u mešovitom stilu B divizije, osvojio je najsjajnije odličje pobedom nad Jigabaevim iz Kazahstana rezultatom 9:5.

Do prilike da se nađe u finalu i bori za zlato, srpski rvač stigao je nakon pobeda nad Letoncem Drozdovsom (9:0) i Azerbejdžancem Jafarovim (8:0). 

Foto: rss

Milan Marić tokom meča za zlato

Ovogodišnji nastup obeležio je šesto učešće Marića na prvenstvima sveta, a novim zlatom je stigao do impresivnog rezultata od čak četiri titule prvaka u šest nastupa. 

Time je samo nastavljen niz sjajnih rezultata naših rvača na međunarodnoj sceni. Posle brojnih medalja osvojenih ove godine što u seniorskim, što u mladim uzrastima, sada su naciju najvećom nagradom obradovali i takmičari iz kategorije veterana.

Podsećamo, tokom ovogodišnjeg prvenstva održanog u Beogradu, najradosnija bila je zlatna medalja Stevana Mićića u kategoriji do 57 kilograma.

Foto: Starsportphoto©

Stevan Mićić

Na pomenutoj planetarnoj smotri, predstavnici Srbije odneli su tri bronzane i dve zlatne medalje.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs