Bože pravde usred Zagreba! Srbija ima novog svetskog šampiona!

od strane | avg 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Srbija je osvojila prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za kadete u džudou koje se održava u Zagrebu.

Srpski takmičar Boris Rutović bio je neprikosnoven u individualnoj konkurenciji. On se okitio zlatnom medaljom na svetskoj smotri u konkurenciji kadeta. 

Boris se u finalu borio protiv Alesandra Bruna Durbana, a Italijana je ubedljivo savladao. 

Ovo mu je treće zlato na velikim turnirima u ovoj godini, pošto je osvojio Evropski kup u Bjelsko-Bjali (Poljska), a prvak Starog kontinenta u konkurenciji maloletnika postao je u Odivelašu (Portugalija).

Na putu ka finalu, Rutović je pobeđivao Kanađanina Mohamada Saida Habiba (dva vazarija), Grka Nikolaosa Cagidisa, Venecuelanca Luisa Paričea (obojica ipon) i Kazahstanca Dosbola Bagabaja na dva vazarija.

Istom metodom trijumfovao je i nad Italijanom Alesandrom d’Urbanom u borbi za zlato.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs