Bomba! Si Đinping zadao strašan udarac Ukrajini! Odluka Kine dala Rusiji neverovatnu prednost u ratu!

od strane | okt 1, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nova pravila koja ograničavaju izvoz komponenti za dronove stupila su na snagu u Kini 1. septembra, a dobavljači su smanjili prodaju dronova Ukrajini, piše The Njujork tajms.

Njujork tajms je naveo da su borbe u Ukrajini rat dronovima. Zbog toga postoji sve veća zavisnost o dobavljačima bespilotnih letelica, posebno o Kini, jer jeftini dronovi koji su postali sveprisutni na frontu uglavnom dolaze iz Kine, najvećeg svetskog proizvođača ovih uređaja.

Ovo je dalo Kini prikriveni uticaj u ratu. Kako je objavio Njujork tajms, kineske kompanije su smanjile prodaju dronova i delova za dronove Ukrajincima.

Kineske kompanije koje još uvek prodaju te delove često zahtevaju od kupaca da koriste složene mreže posrednika.

Ove prepreke u „ratu dronova“ Rusiji daju prednost.

Do juna ove godine kineske kompanije su direktno isporučile dronove Ukrajini za nešto više od 200.000 američkih dolara. U istom periodu, Rusija je od kineskih trgovačkih kompanija direktno uvezla dronove u vrednosti od najmanje 14,5 miliona dolara.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs