Amerikanci u besu gledaju i ne veruju! Putin dozvolio Kimu što nikome nikada nije! (FOTO, VIDEO)

od strane | sep 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Severnokorejski lider Kim Džong Un nastavio je posetu Rusiji obilaskom aerodroma Kneviči u blizini Vladivostoka gde mu je, između ostalog, prikazan hiperzvučni raketni kompleks „kinžal“, a zatim je u Vladivostoku posetio brod „Maršal Šapošnjikov“ iz sastava ruske Tihookeanske flote.

Severnokorejskom lideru je pokazano nešto što Rusija nikome ranije nije pokazala.

Kima je dočekao ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Na aerodromu Kneviči predsedniku Severne Koreje prikazana su tri aviona strateške avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije – hiperzvučni bombarder i raketonosac Tu-160, bombarder sa turbopropelerskim motorom Tu-95MS i hiperzvučni Tu-22M3, kao i kompleks „kinžal“ na avionu MiG-31I.

Kim se upoznao i sa borbenim mogućnostima savremenih modela operativno-taktičke avijacije Rusije – hiperzvučnog lovca i bombardera Su-34, lovaca Su-30M, Su-35S i jurišnog aviona Su-25SM3.

Foto: EPA/EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Sergej Šojgu i Kim Džong Un

Pored toga, severnokorejskom lideru prikazan je i putnički avion Tu-214. Posle toga, Kim i Šojgu su se uputili u Vladivostok i obišli fregatu „Maršal Šapošnjikov“ gde su prisustvovali prikazu raketnih i artiljerijskih sistema broda.

Komandant Ratne mornarice ruske vojske, admiral Nikolaj Jevmenov informisao je severnokorejskog predsednika i Šojgua o novim unapređenim mogućnostima kontrolnih kompleksa koji omogućavaju efikasnu primeni krstarećih raketa „kalibar“ na ciljeve na moru i obali na udaljenosti od 1.500 kilometara od broda.

Foto: EPA/EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

 

Prikazano mu je i novo naoružanje broda – protivbrodski raketni sistemi „uran“, krstareće rakete „kalibar“, artiljerijski sistem A-190.

Gost iz Pjongjanga upoznao se i sa radom navigacionih sistema. Kim Džong Un je u poseti Rusiji od utorka. On je na kosmodromu „Vostočni“ razgovarao sa ruskim predsednikom Vladmirom Putinom a zatim je obišao fabriku za proizvodnju ratnih aviona u Komsomoljsku i  i prisustvovao demonstracionom letu ruskog lovca Su-35.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs