Amerikanci spremni za podelu Evrope?! Ruski ekspert: Čekaju nuklearni udar Rusije, a onda…

od strane | jul 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

SAD žele da pronađu dobar razlog da napuste istočnu Evropu, izjavio ruski je stručnjak, Mihail Hazin.

Kako je objasnio ekspert, Amerikanci razrađuju plan po kome bi razlog za ovo povlačenje mogao da bude nuklearni udar Rusije na Poljsku ili baltičke države. Prema Hazinu, Amerikanci mogu da nateraju Poljake i Balte da napadnu Rusku Federaciju.

U ovom slučaju, kako primećuje ekonomista, ruska komanda može odlučiti da koristi taktičko nuklearno oružje za zaštitu svoje teritorije, što će Amerikanci odmah nazvati razlogom za preraspoređivanje svojih trupa iz istočne Evrope.

Posle hipotetičkog nuklearnog udara Rusije, smatra Hazin, Amerikanci mogu da zauzmu pozicije u zapadnoj Evropi duž granica Nemačke. U ovom slučaju, oni će Rusiji dati Poljsku, baltičke države, i uopšte, celu istočnu Evropu pod stvarnu kontrolu.

– Bog s njom, sa Poljskom, pomisliće Amerikanci. Sada kopamo po centralnom delu Evrope, a ceo istočni deo dajemo Rusiji, ali istovremeno spuštamo gvozdenu zavesu iza koje ne puštamo nijednog Rusa – ​​opisao je Hazin obrazloženje Amerikanaca.

Podsetimo, kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi ocenio je prošle nedelje odluku aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena da mobiliše rezervni sastav kao pripremu za rat protiv Rusijom.

„Bajden je upravo pozvao 3.000 rezervista da prošire američke snage u Evropi u okviru operacije „Atlantik Resolve“.

Bivši američki lider Donald Tramp izjavio je 14. jula da Bajden gura zemlju u treći svetski rat .

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs