Alarm! Šta ovo Putin sprema?! Ameri digli uzbunu! Zbrisaće Ukrajinu i Zapad jednim potezom, evo i kako!

od strane | okt 3, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Njujork tajms objavio je informacije da Vladimir Putin namerava da prekine podršku SAD-a i EU Ukrajini, koristeći svoje obaveštajne službe za propagandne aktivnosti proruskih političkih stranaka i podsticanjem teorija zavera novim tehnologijama.

Kako tvrdi američki list, ruske dezinformacije imaju za cilj povećavanje podrške kandidatima koji se protive pomoći Ukrajini s krajnjim ciljem zaustavljanja međunarodne vojne pomoći Kijevu.

„Rusija je frustrirana zbog toga što su SAD i Evropa uglavnom ostale ujedinjene u kontinuiranoj vojnoj i ekonomskoj podršci Ukrajini Putin veruje da može uticati na američku politiku kako bi oslabio podršku Ukrajini i potencijalno vratio svoju prednost na bojnom polju.“, navodi Njujork tajms.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da ruski predsednik pomno prati političke debate u SAD-u o pomoći Ukrajini.

Istovremeno, tvrdi da bi Rusija, pored nacionalnih izbora u drugim zemljama, mogla pokušati da utiče na izbore za Evropski parlament sledeće godine.

„Moskva će takođe verovatno pokušati da podstakne proruske kandidate u Evropi, videći potencijalno plodno tlo s nedavnim izbornim rezultatima u državama EU. Na parlamentarnim izborima u Slovačkoj u nedelju je pobedio proruski kandidat. Uz nacionalne izbore, Rusija bi mogla pokušati da utiče na izbore za Evropski parlament sledeće godine“ navodi američki list.

Njujork tajms na kraju svog članka tvrdi da Rusija već dugo koristi svoje obaveštajne službe kako bi uticala na demokratsku politiku širom sveta.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Džet set

Estrada

Kiki Lesendrić na press konferenciji najavio koncert „Pilota“ u MTS Dvorani!

Poznati pop- rok sastav Kiki Lesendrić i Piloti održaće koncert u beogradskoj mts Dvorani 03. novembra, čime će zaokružiti svoje postojanje na muzičkoj sceni nešto više od 40 godina i istovremeno predstaviti i novi album “Mali tragovi na nebu”. Tim povodom danas se vođa benda Kiki Lesendrić obratio novinarima na press konferenciji u baru Lisabon u mts Dvorani.

Opširnije

Izvor: Informer.rs