Ako ovo urade, Putin će im zbrisati celu vojsku! Američki obaveštajac uputio jezivo upozorenje Poljacima!

od strane | avg 7, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Poljska će izgubiti celu svoju vojsku ako pokuša da pokrene konvencionalni rat protiv Rusije, smatra bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal „The Geopolitics In Conflict Show“.

Poljaci sada pričaju o izgradnji impresivne vojske. Za to nameravaju da potroše stotine milijardi evra… Savetovao bih im da bace pogled na bojno polje u Ukrajini i shvate da će konvencionalni rat sa Rusijom dovesti do toga da Poljska izgubi sve što je pokušavala da stekne – istakao je oficir.

Stvaranje oklopnih pesnica neće pomoći Varšavi u slučaju sukoba sa Moskvom, smatra Riter.
Za vođenje savremene kombinovane borbe potrebna je stalna obuka i formiranje profesionalnih oružanih snaga, podsetio je bivši obaveštajac.

Poljska neće uskoro imati takvu vojsku. Ona danas ima samo vojsku na papiru, smatra stručnjak.
Ranije je poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio da će vojni rashodi Poljske 2023. godine dostići četiri odsto BDP-a. Ranije je ovaj pokazatelj bio planiran na nivou od tri odsto, ali je sukob u Ukrajini bio povod da se Varšava brže naoružava, precizirao je premijer.
 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs