6 sigurnih znakova da vas partner vara! Posebno obratite pažnju na treći i četvrti

od strane | mar 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Čak bi mogao i da miriše drugačije, jer njegovo telo oslobađa nove vrste feromona.

Ukoliko imate osećaj da vas partner vara, to se verovatno već i događa, smatra stručnjak za govor tela Džudi Džejms. Međutim, treba imati na umu da ukoliko ste po prirodi sumnjičavi ili paranoični, možda vas utisak vara. Ako je, pak, optimizam vaše prirodno stanje, onda bi trebalo da verujete svojoj intuiciji.

– Vaš mozak će uvek uhvatiti brojne suptilne znakove, gestove, detalje na osnovu kojih ćete osetiti da nešto nije u redu i pre nego što otkrijete činjenice. Čak bi mogao i da miriše drugačije, jer njegovo telo oslobađa nove vrste feromona – objašnjava Džudi i navodi šest tajnih znakova po kojima ćete sa sigurnošću moći da prepoznate da vas partner vara.

Doterivanje

Muškarac u novoj vezi posvećuje više vremena svom izgledu i doterivanju.

– Često ćete ga videti kako korača uspravno i kako ne propušta rituale lične nege ili pak, provodi više vremena u teretani – napominje Džudi.

Foto: Shuterstock

Korača uspravno i ne propušta rituale lične nege

Mimika

Nove veze takođe podrazumevaju intenzivnu mimiku, pogotovo ako je zaljubljen u tu drugu osobu.

– To znači da će pokupiti nove gestikulacije i izraze lica, kopirati način govora, pa čak i ukus za muziku i modu – objašava Džudi.

Ako menja garderobu i govor tela ili ako kupuje sam garderobu, umesto da traži vaše mišljenje, to je jedan od najčešćih suptilnih znakova afere koju žene mogu da prepoznaju.

Izlivi besa

Džejms dodaje da je pogrešno očekivati kako će partner koji vara stalno imati osećaj krivice.

– Egu je lakše da grižu savesti pretvori u ljutnju, pokušavajući da partnerku osumnjiči za neverstvo, tako da su izlivi besa normalno ponašanje varalice.

Telefon

Mobilni telefon je ključni alat varalice koji će ga učiniti superosetljivim, budnim i pripravnim na skok svakog trenuka kada se neko približi njegovom telefonu, naročito vi, ističe ova iskusna terapeutkinja.

Foto: Shutterstock

Stalno proveravanje, stalno slanje poruka, otimanje ukoliko vi uzmete njegov telefon u ruku

Stalno proveravanje, stalno slanje poruka, otimanje ukoliko ga vi uzmete u ruku, izlazak iz sobe kada ga neko pozove – sve su to uobičajeni simptomi afere. Međutim, treba imati u vidu da pojedini neverni partneri koriste i drugi, skriveni telefon.

Predigra

Netačno je da neverni partneri gube interesovanje za seks, jer im libido raste zbog tajne veze s ljubavnicom, kaže Džejmsova, ali napominje da bi manjak predigre i ljubljenja mogao da bude znak, s obzirom na to da mu to stvara osećaj kako vara novu partnerku.

Izbegavanje kontakta očima

Dubok i dugotrajan kontakt očima pomaže u produbljivanju emocionalnih onosa, a upravo će zbog toga varalice izbegavati kontakt očima poput kuge, upozorava stručnjak.

Foto: Shutterstock

Varanje podrazumeva laganje obema partnerkama

Pojačan stres

Varanje podrazumeva laganje obema partnerkama uz stano izvrdavanje da ih neko slučajno ne uhvati preko telefona ili na društvenim mrežama.

– Zbog toliko mnoštva načina na koji se mogu pratiti, varalice su pod neverovatnim pritiskom da sakriju svoje tragove, što im povećava stres, a to je vidljivo i u govoru tela – napominje Džudi Džejms.

To će se ispoljiti i ubrzanim treptanjem, plitkim disanjem, cupkanjem noge ili vrpoljenjem, kao i iznenadnim emocionalnim izlivima koji mogu da variraju od suza do besa.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs