Jesu li projektni menadžeri uopće potrebni u poslovanju?

od strane | avg 17, 2021 | Biznis | 0 Komentara

Koji direktor ne želi da mu tvrtka što prije počne raditi samostalno, sposobna stvarati prihode i širiti dobar glas bez puno njegovog uplitanja? Projektni menadžer može direktoru itekako pomoći da brže stigne do tog cilja i to na sljedeće načine:

  1. Prati svaki korak projekta

Projektni menadžer stvara povjerenje kod klijenata jer oni znaju da će se netko pobrinuti za projekt u svakom njegovom stadiju. Da bi to radio uspješno i ispoštovao rokove, projektni menadžer treba znati određivati prioritete i upravljati zadacima.

  • Brine se o problemima i brigama klijenata

U malim tvrtkama projektni menadžer predstavlja osobu koja će se pobrinuti za sve potrebe klijenata jer je poveznica između njih i zaposlenika. Projektni menadžer može smanjiti vrijeme koje klijenti provedu čekajući na reakciju zbog čega se njihovo zadovoljstvo povećava.

  • Može pomoći svim odjelima

Zaposlenici svakog odjela znaju svoj posao i fokusirani su na svoje vlastite ciljeve stoga se ne zamaraju previše što se događa na nekom drugom odjelu. Kako ne bi došlo do kaosa, projektni menadžer uspostavlja most među odjelima jer razumije posao svakog od njih i može im pomoći ako se pojavi nepredviđena poteškoća tijekom projekta.

  •  Optimizira interne procese

Projektni menadžer sposoban je vrlo brzo uvidjeti koji procesi koče tvrtku ili projekt te ih eliminirati. Uz to, može proučiti pristupe koji bi mogli donijeti vrijednost te ih implementirati u svakodnevno poslovanje.

  • Preuzima odgovornost za uspješnost komunikacije

Projektni menadžer je osoba na kojoj je odgovornost da reagira u kriznim situacijama, posluša ideje i kreativna rješenja članova svog tima ili uvidi da je nekima potrebna dodatna poduka ili trening.

Ovo je samo djelić pozitivnih utjecaja koje projektni menadžeri mogu imati na vaše poslovanje stoga možemo zaključiti da su oni definitivno potrebni i iznimno važni članovi tima.