Pored Janjuša još jedan zadrugar je došao na sahranu Mihajla Janjuševića!

od strane | dec 27, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Ana Sabotinovski

|

Mihajlo Janjušević, brat zadrugara Marka Janjuševića Janjuša, danas je ispraćen na večni počinak.

Marko Janjušević Janjuš (Foto: Ringier/Ana Sabotinovski) • Ana Sabotinovski / Ringier

Pored članova porodice i prijatelja, Marku je u ovom teškom životnom momentu podršku pružio i nekadašnji cimer sa imanja u Šimanovcima – Mikica Bojanić.

Mikica se pojavio u odelu tamnih nijansi, vidno potresen patnjom okupljenih koji su znali i voleli Mihajla.

Mikica Bojanić (Foto: Ringier/Ana Sabotinovski)

Sahrana je obavljena na gradskom groblju u Prijepolju, gde su se porodica i prijatelji oprostili od Mihajla koji je digao ruku na sebe u 27. godini. Dok je brat Boris Janjušević sve vreme bio utučen da bi izustio i reč, Marko je smogao snage za govor koji je rasplakao okupljene.

– Pre nego što pročitam moram nešto da kažem. Imao sam ljubavna pisma ali ovo mi je naježe. Poštovani prijatelji, dragi moj brate, ne mogu da se obratim ne želim da iko pomisli da te ostavljam. Tu si ti i sa mnom i sa bratom. Nije mi bilo teško da napišem teško mi je da pročitam. Deset godina si mlađi. Kralju, moram da kažem da si nas navikao na svoje umeće, snalaženje. Ti si naš mali brat a oličenje dobrote. Nikada ti nisam rekao koliko mi značiš kao bratu. Moglo je drugačije. Sve nevolje bi lakše, ali nije nam se dalo. Hvala za odmeravanje snaga, tamo te čeka deda koji ti je dao ime. Biće to dugačak razgovor dede i unuka. Ne brini Mihajlo. Skočio bih za tobom dole – rekao je, između ostalog, Janjušević, pre nego što je bacio sat u bratovljev grob uz reči: „Miki moj najvoljeniji, evo ti da imaš na onom svetu“.

Marko Janjušević Janjuš (Foto: Ringier/Ana Sabotinovski)

– Joj, mili moj, ljubavi moja… Što ne razmisli? Što nam ovo uradi? Je l’ su ovo svatovi? Ovo su trebali biti svatovi koji nose barjak, a ne venac, mili naš sine – govorila je u jecajima Mihajlova baka.

– Nisam mogla da verujem, novinar me zove i kaže po Beogradu se šire priče da je Mihailo izvršio samoubistvo. Rekoh to nije istina, policija bi javila, baki pozlilo, krenula da kuka ja reko stani čekaj možda nije tačno. Ušli su u stan, provalili. A okolo sve čisto, spremljeno. Kažu, nema tragova nasilja – pričala je skrhana Mihailova majka Desanka.

Mihajlo Janjušević (Foto: Ringier/Ana Sabotinovski)

Mihailo Janjušević se, podsećanja radi, proslavio kada se pojavio kao model u spotu pevačice Dare Bubamare, dok je kasnije zarađivao putem društvenih mreža. O braći nije govorio javno jer nisu bili u bliskim odnosima.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs