“IZVINJAVAM SE JAVNO SVIM ŽENAMA“ Sloboda Mićalović se pokajala zbog stava o DOJENJU, hitno se oglasila

od strane | jan 16, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Glumica Sloboda Mićalović izazvala je oprečne komentare nakon njene izjave o dojenju novorođenčadi.

Sloboda Mićalović Youtube/Jednostavno roditelj • youtube

Glumica je istakla da je i sama dojila svoju decu sve dok je imala dovoljno mleka, ali da je uporedo, budući da je rodila bliznakinje, morala da im daje i dohranu.

Zašto ti ne bi dojila svoje dete? Nemam ništa protiv kada žena izabere da to ne radi, ali ja samo ne razumem zašto ne? Ja ne govorim o ženama koje nemaju mleko. Ako ništa drugo, kao glumica bih volela da znam, psihološki, iz čega to ide, ako se već usudiš da optužiš nas koje smo želele i imale potrebu da dojimo svoju decu. Nisam imala dovoljno mleka za dve bebe. Ja sam moju decu i dojila i davala dohranu u isto vreme. Mogla sam da ih dojim do petog meseca i to je bilo to. Više nisam imala mleka – rekla je Sloboda, pa je dodala:

Mi koje smo dojile hoćemo da razumemo žene koje neće da doje ili ne mogu da doje. Zato bi one nas osudile što smo dojile. Ne razumem zašto je žena ženi postala najveći neprijatelj? Ja imam ovo mišljenje, ti imaš svoje, žena koja neće da doji ima svoje mišljenje i niko nikoga tu ne treba da linčuje – zaključila je glumica za podkast „Jednostavno roditelj“.

Budući da je na društvenim mrežama ovo izazvalo polemiku, morala je da reaguje i Sloboda.

Naime, mnogo žena je upitalo glumicu ko to osuđuje žene koje doje, te da nikada nisu čuli za tako nešto.

– Ovako, izvinjavam se javno svim ženama koje su se osetile loše. Došlo je neko zlo vreme u kome niko ne sme ništa da kaže ili pak svako sme sve da kaže, zaslužio on tu poziciju ili ipak ne. Žena ženi mora biti prijatelj – napisala je ona.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs