I Rada Manojlović je išla na fakultet: Evo koliki joj je bio prosek!

od strane | dec 7, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Folkerka Rada Manojlović vraća se na fakultet, koji je napustila pre 16 godina kada je započela muzičku karijeru kroz takmičenje „Zvezde Granda“.

Rada Manojlović (Foto: Screenshot TV Prva) • TV Prva / screenshot

Naime, kako sama Rada kaže, 2007. godine bila je student ekonomije na državnom univerzitetu u Kragujevcu, a stopirala je učenje, koje joj je baš dobro išlo, zbog pevačke karijere.

Rada Manojlović (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

Pevačica tvdi da je bila dobar student, ali joj je mikrofon bio draži. Međutim, sada tvrdi da se nimalo ne kaje što nije završila školu, jer zna da će i to jednog dana doći na red.

Rada Manojlović (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

– U to vreme sam učila redovno od ponedeljka do petka, na trećoj godini sam bila, meni je prosek bio devet, 8,89. Tada sam upala u „Zvezde Granda“, da sam to ostala da završim, sigurno bih završila sa tako dobrim prosekom – prisetila se Rada za Republiku i dodala:

Rada Manojlović (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

– Ostala sam u super odnosima sa dekanom i sa svim profesorima drugim, oni mene svi obožavaju, evo i dan danas, koliko je prošlo, od 2007. ja nisam tamo, ima 16 godina, i Bog zabravio da sam kročila tamo, oni mene i dan danas zovu, sve proslave fakulteta, pa godišnjica fakulteta, diplomiranja drugih studenata, ja sam obavezno tamo sa svima njima. Skoro svake godine, i mnogo mi znači da sam ostala u kontaktu sa takvim ljudima, to je ipak jedan drugi svet, jedan kulturan svet od kog možeš mnogo da naučiš. Oni me svi cene i vole, ja im uvek napravim atmosferu i svi me pritiskaju da završim fakultet.

Rada Manojlović (Foto: Ringier/Aleksandar Dojkić)

Pevačica tvrdi da će ona kad-tad i da privede kraju svoje studije.

– Ne mogu ja sad da uzmem knjigu i da je naučim jedno 20, 30 posto, pa da molim Boga da izvučem odatle ta tri pitanja. Ja moram da naučim celu knjigu za desetku jer sam bolesna, razumeš (smeh). Ne mora desetka, ali moram da znam celu knjigu. Meni taj profesor Peđa, dekan, predlaže da ja to nešto stepenujem, ali uopšte mi se ne sviđa ta ideja, pošto sam ja sujetna jedna devica, to onda ne bi bilo zvanje diplomirani ekonomista, nego bi bilo viša neka ne znam šta, poslovna, pa što sam onda učila i tupila mozak… Bila bi viša škola. Ne bi bila visoka, pa čekaj… Ako ja imam kapacitet i ako sam kadra da bude visoka, neka, završiću ga u 70 godina, ako budem živa i zdrava. Ljudi su završavali fakultet i u kasnijim godinama, tako da ne moram da brzam. Kad budem nekad sebi dala oduška od ovog posla, uhvatim se lepo knjige, zagrejem stolicu i završim visoku školu onako kako treba – zaključila je Rada.

Šta je, sa druge strane, Rada Manojlović ispričala o životnim planovima pogledajte u odvojenom tekstu: Životni planovi Rade Manojlović: „NIKADA NISAM RAZMIŠLJALA DA SE POSVETIM MUŽU, DECI I KUĆI“

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs