Baka iz čuvenog filma “Rane“ je zapravo MAJKA našeg glumca

od strane | nov 17, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Malo ko zna da čuveni glumac Miki Manojlović potiče iz glumačke porodice.

Zorka Manojlović • youtube

Snimio je kultne filmove u srpskoj kinematografiji ali se može pohvaliti i kada je internacionalna karijera u pitanju.

Jedan od filmova po kom je ostao zapamćen je film “ Rane“. Međutim manje je poznato da je u filmu bila angažovana i njegova majka, takođe glumica Zorka Manojlović. Iako je imala bogato glumačko iskustvo u tom filmu je postala prepoznatljiva mlađim generacijama.

Miki Manojlović

Iako nisu delili kadar, Zorka je odglumila lik koji u prisustvu unuka Švabe i njegovog druga Pinkija konzumira marihuanu. Zorka se pojavljuje u jednoj sceni koja je postala antologijska iako ostvarenje obiluje nezaboravnim replikama i scenama.

Iako nije bila željna popularnosti u retkim intervjuima pričala je da je jedva preživela porođaj, a nije krila ni kako je Miki imao teško ali srećno detinjstvo. Čak je prodavala i suprugove kapute kako bi mogla da mu priušti lepo odrastanje.

Zorka Manojlović

I više je nego jasno na koga je Miki nasledio talenat. Zorka je preminula 2013. godine u 85. godini života. Dugo je bila član pozorišta Boško Buha. Mikijev život zasigurno je obeležila gluma i stvaralaštvo čemu se posvećuje podjednako kao i na početku karijere iako se bliži osmoj deceniji života, a skromnost je zahvaljujući vaspitanju i dan danas jedna od njegovih vrlina.

BONUS VIDEO:

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs