Pukao front! Udarni proboj Putinovih snaga! Britanci priznali poraz Ukrajine: U centralnom i istočnom delu…

od strane | jun 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ruske snage su napravile proboj u borbama za Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izjavio je britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom YouTube blogu.

– U centralnom delu i na istočnom frontu Časovog Jara, Rusi su ostvarili značajan proboj – tvrdi on.

Prema rečima analitičara, čak i ukrajinski izvori potvrđuju uspehe ruskih snaga u ovom području „bez ikakvih znakova otpora sa strane Ukrajine.“

U subotu je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je Južna grupa poboljšala svoje pozicije na prvoj liniji fronta i nanela poraz 24., 30., 41., 93., 115. mehanizovanoj, 5. jurišnoj i 56. motorizovanoj pešadijskoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine (VSU) u oblastima grada Časov Jar, sela Zaližnjanske, Grigorovka, Kalinina i Krasnoje (DNR). VSU su izgubile više od 400 vojnika, borbeno vozilo pešadije, četiri automobila, haubice D-20 i D-30, kao i američki top M119. Uništena su i dva poljska skladišta 

sledeća vest

TV

Live TV

Putin će uraditi ono čega se svi plaše, ako Zapad nastavi da provocira! Sudbina Ukrajine se nalazi u ruskim rukama (VIDEO)

U novom izdanju emisije Rat uživo, o aktuelnim ratnim žarištima u svetu, odnosima Rusije i Zapada, ali i o mirovnom samitu u Švajcarskoj, govorili su gosti prof. Miloš Laban, politički analitičar, Danijel Simić, osnivač portala „Frontal.rs“, Dejan Jelača, novinar i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju.

JOŠ TV VESTI



Opširnije

Izvor: Informer.rs